Αγόρασε και δεύτερο γεωτρύπανο η Τουρκία

Η Golden Close Maritime Corp. ανακοίνωσε [την Τρίτη] την πώληση του γεωτρύπανο Deepsea Metro I. Το γεωτρύπανο το οποίο κατασκευάστηκε από την Hyundai Heavy Industries και διοικείται από την Odfjell Drilling, βρισκόταν καθηλωμένο στην Μαλαισία από το 2017, αφού δεν κατάφερε να προχωρήσει σε γεώτρηση εξαιτίας της βίαιης παρεμπόδισης από το Βιετνάμ με τον ισχυρισμό ότι

βρίσκεται σε αμφισβητούμενα ύδατα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα offshore Energy Today πιθανώς ο νέος αγοραστής να είναι η τουρκική κρατική εταιρεία TPAO. Ο τουρκικός τύπος και συγκριμένα η Yeni Safak επιβεβαιώνει την αγορά του γεωτρύπανου έναντι 262.5 εκατομμυρίων δολαρίων. O σκοπός αυτής της αγοράς από την Άγκυρα αποσκοπεί, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, στην ενίσχυση υποβοήθηση των γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειοσο σε μεγάλα βάθη.

Μπορεί να φτάσει τα 10 χιλιάδες πόδια βάθος, ενώ αν προστεθεί επιπλέον εξοπλισμός να φτάσει ακόμη και στα 12 χιλιάδες πόδια. Το προσωπικό του νέου γεωτρύπανου θα είναι Τούρκοι αλλά και ξένοι μηχανικοί.

Υπενθυμίζεται ότι η ΤPAO αγόρασε το 2017 το γεωτρύπανο Deepsea Metro II, που μετονομάστηκε σε «Πορθητή» (Fatih) και ετοιμάζεται τώρα για γεωτρήσεις στα νότια παράλια της Τουρκίας. .

Keywords
Τυχαία Θέματα