Αγωνιώδης έκκληση για βοήθεια από Τ/κ εργαζόμενους στις ελεύθερες περιοχές

Αγωνιώδη έκκληση για βοήθεια απευθύνουν προς τις κατοχικές αρχές οι περίπου 2.000 Τουρκοκύπριοι που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές, ζητώντας μια κατ’ εξαίρεση άδεια διέλευσης.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι εν λόγω Τ/κ συνέστησαν ομάδα με ονομασία «Εργαζόμενοι στο νότο», ζητώντας από το καθεστώς να τους βοηθήσει ενώ επέκριναν την κυβέρνηση ότι δεν έκανε κανένα λόγο για αυτούς.

«Δεν είμαστε τουρίστες, το θέμα επείγει», αναφέρουν.

Προειδοποιούν ότι οι εργοδότες τους στις ελεύθερες

περιοχές τους κάλεσαν να επιστρέψουν στις δουλειές τους διαφορετικά θα προσληφθούν άλλοι στη θέση τους.

Λέγοντας ότι αποτελούνται από 2.000 εργαζόμενους (εγγεγραμμένους και μη), σημειώνονται το πρόβλημα αφορά 6.000 άτομα, αφού ο κάθε ένας από αυτούς έχει μια οικογένεια από τρία άτομα.

«Δεν ζητούμε χρήματα από σας. Δεν ζητούμε βοήθεια για να πάρουμε τα χρήματα από το νότο, ζητούμε κατανόηση και αποφάσεις. Πέραν του ότι δεν έχουμε εισόδημα, χάνουμε τις δουλειές μας και αυτό είναι σημαντικότερο», αναφέρουν.

Η ομάδα λέει ότι δεν υποστηρίζει το εξ ολοκλήρου άνοιγμα των οδοφραγμάτων και καλεί την "κυβέρνηση" να έρθει σε επαφή με τις ελεύθερες περιοχές  προκειμένου να τους δοθεί ειδική άδεια διέλευσης.

Μείωση 57% στα έσοδα του ψευδοκράτος τον Απρίλη, δηλώνει ο 'υπουργός δημοσιονομικών'

Οι επιπτώσεις της κρίσης λόγω κορωνοϊού σε μια οικονομία που έχει κάθε χρόνο έλλειμμα είναι μεγάλη, δήλωσε ο «υπουργός δημοσιονομικών», Ολγκούν Αμτζιάογλου λέγοντας ότι υπάρχει πτώση 57,6% στα έσοδα του ψευδοκράτους για τον Απρίλιο.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή του «Μπαϊρακ», ο κ. Αμτζιάογλου ανέφερε ότι τα έσοδα προέρχονται κυρίως από το «τελωνείο», το «ταμείο σταθεροποίησης τιμών» και το ΦΠΑ. Από αυτά, είπε, θα αρχίσουν να εισρέουν έσοδα για το ψευδοκράτος μετά τις 15 Μαϊου.

Αναγνώρισε το πρόβλημα με τις επιχειρήσεις που ενώ είναι κλειστές εδώ και 42 μέρες, υποχρεούνται να υποβάλλουν το προσωπικό τους σε τεστ για τον κορωνοϊό για να επαναλειτουργήσουν και είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο «υπουργικό συμβούλιο» για να βρεθεί λύση.

Για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, πρόσθεσε, θα πιέσουν σε πρώτο στάδιο για επιπλέον πόρους από την Τουρκία. Για τις περικοπές στους μισθούς των «δημοσίων υπαλλήλων» είπε ότι σύμφωνα με το «σύνταγμα» θα πρέπει να δοθούν πίσω και αυτό θα γίνει όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά της «κυβέρνησης», θεωρώντας πρώιμες τις συζητήσεις για το τι θα γίνει με τον 13ο μισθό.

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Εργασίας: Νέες αιτήσεις από τους δικαιούχους επιδομάτων

26χρονη Τ/κ πέθανε από κορωνοϊό στη Βρετανία- Καταλείπει 3χρονη κορούλα

Τα σημεία Δειγματοληψίας για τους 20.000 εργαζομένους

Ανέβασε ρολά η Λήδρας - Μέχρι και 80% εκπτώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)
 

Keywords
Τυχαία Θέματα