Οι καταγγελίες κατά την πρώτη ημέρα της χαλάρωσης των μέτρων (vid)

Στις Τομές στα Γεγονότα μίλησε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, σχολιάζοντας την πρώτη ημέρα της εφαρμογής της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα οι Αρχές έδωσαν κάποιου είδους χάρη. Όπως ανέφερε η πλειοψηφία του κόσμου έχει πειθαρχήσει και έχει συνεργαστεί.

Από την άλλη όμως ανέφερε ότι οι λίγοι μπορεί να κάνουν τη ζημιά και να χαλάσουν την όμορφη εικόνα που δημιουργείται.

Πρόσθεσε ότι τα πράγματα με τα κρούσματα πάνε καλά, αλλά

πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να ανησυχούμε, δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Όσον αφορά στις απορίες του κόσμου, είπε ότι είναι πολλές και αφορούν από βόλτες σκύλων μέχρι ψάρεμα και μάζεμα κάπαρης κλπ.

Τέλος, είπε ότι λάθη και παραλείψεις γίνονται αλλά θα πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος ότι η αστυνομία βρίσκεται στους δρόμους για την ασφάλεια του πολίτη.

Εξάλλου, σε 60 καταγγελίες για μετακινήσεις πεζών ή οδηγών, από τις 06.00 μέχρι τις 18.00 σήμερα, προέβη η Αστυνομία σε σύνολο 9.513 ελέγχων παγκύπρια.

Επιπλέον, υπήρξαν δύο καταγγελίες υποστατικών, το ένα στην Αμμόχωστο και το άλλο στην Λάρνακα, σε σύνολο 1.824 ελέγχων.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ,  ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου είπε ότι «σε γενικές γραμμές η πρώτη μέρα χαλάρωσης των μέτρων κύλησε ομαλά».

Με βάση των αυξημένο αριθμό των ελέγχων που διενεργήθηκαν σήμερα σε σύγκριση με τους προηγούμενες ημέρες, είναι πολύ μικρός ο αριθμός των καταγγελιών, πρόσθεσε

Ανέφερε επίσης ότι σήμερα υπήρξε αυξημένη κίνηση στους δρόμους η οποία «ήταν δικαιολογημένη λόγω της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων και του γεγονότος ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα τριών εξόδων».

Ο κ. Ανδρέου έστειλε το μήνυμα ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους δρόμους όχι για να καταγγέλλει τους πολίτες αλλά για να τους προστατέψει και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια αυστηρότητα από μέρους της Αστυνομίας έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν οι υπόλοιποι πολίτες από τους λίγους που παραβιάζουν τα διατάγματα.

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Εργασίας: Νέες αιτήσεις από τους δικαιούχους επιδομάτων

26χρονη Τ/κ πέθανε από κορωνοϊό στη Βρετανία- Καταλείπει 3χρονη κορούλα

Τα σημεία Δειγματοληψίας για τους 20.000 εργαζομένους

Ανέβασε ρολά η Λήδρας - Μέχρι και 80% εκπτώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)
 

Keywords
Τυχαία Θέματα