Αγωνία καρδιοπαθών σε Λεμεσό και Πάφο λόγω βλάβης αγγειογράφου

Σοβαρούς κίνδυνους για την υγεία των καρδιοπαθών της Πάφου δημιουργεί το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον αγγειογράφο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον Δρ. Ιωσήφ Μουτήρη, προκύπτει κυρίως με τους ασθενείς των οποίων η νοσηλεία στον ιδιωτικό τομέα δεν εμπίπτει στα κριτήρια για επιδότηση.

"Ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος προσήλθε στο Νοσοκομείο Πάφου, λόγω θωρακικού άλγους και διαγνώστηκε με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, αναγκάστηκε να διακομισθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Λεμεσού. Άλλοι τέσσερις

ασθενείς που νοσηλεύονται για μέρες στη Καρδιολογική Κλινική, λόγω ασταθούς στηθάγχης, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στα ιδιωτικά κέντρα, αφού δεν εμπίπτουν στα κριτήρια για επιδότηση", ανέφερε ο δρ. Μουτήρης.

Για την καλύτερη και καταλληλότερη εξυπηρέτηση των ασθενών, είπε ο Ιωσήφ Μουτήρης, θα πρέπει να εφαρμοστούν νέα μέτρα, υποδεικνύοντας, παράλληλα, ότι η λειτουργία επεμβατικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Πάφου θα ήταν η ιδανική λύση. Επιπλέον, εισηγείται διεύρυνση της ομάδας των ασθενών για επιδότηση σε ιδιωτικά κέντρα, με την συμπερίληψη όλου του φάσματος της στεφανιαίας νόσου ως βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης λύσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα