Αγώνες Κόμπακ: Η καλύτερη θέση για την εθνική μας ομάδα

Με δυο μετάλλια για την Κύπρο, ολοκληρώθηκαν οι 24οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Κόμπακ – Σπόρτιγκ, που διοργανώθηκαν με απόλυτη επιτυχία στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας, από τις 2 μέχρι τις 6 Μαΐου. Επιτυχία που δεν εκφράζεται μόνο από την αγωνιστική παρουσία των αθλητών μας και τη συγκομιδή των μεταλλίων, αλλά και από την όλη διοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία,

στοιχεία τα οποία ικανοποίησαν πλήρως τους ξένους αθλητές και παράγοντες και τα οποία εκφράστηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC.

Μιλώντας στην τελετή βράβευσης των νικητών, ο Ζιαν Φρανσουά Παλίγκας συνεχάρη τη ΣΚΟΚ και τον Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας για την άψογη διοργάνωση και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τη ζεστή φιλοξενία τους, ενώ επιβεβαίωσε την παραχώρηση στην Κύπρο, των Παγκοσμίων Αγώνων Σπόρτιγκ του 2021, καθώς και δυο διεθνών Γκραν Πρι το 2019, ένα στο αγώνισμα του σπόρτιγκ κι ένα στο αγώνισμα του κόμπακ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Κύπριοι αθλητές εξασφάλισαν δυο μετάλλια στην πανευρωπαϊκή αυτή διοργάνωση, που κι αυτά έχουν γράψει τη δική τους ιστορία! Το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής ομάδας των σένιορς είναι το πρώτο μετάλλιο που εξασφαλίζει η συγκεκριμένη εθνική σε πανευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ και το αργυρό μετάλλιο και η δεύτερη θέση της εθνικής ομάδας των ανδρών, είναι η ψηλότερη θέση που εξασφάλισαν οι αθλητές του κόμπακ σε κορυφαία διοργάνωση! Η εθνική ανδρών είχε στο παλμαρέζ της άλλα δυο χάλκινα μετάλλια, ένα σε πανευρωπαϊκή διοργάνωση το 2015 στην Ιταλία κι ένα στους παγκόσμιους το 2016 στην Αγγλία. Με την «αργυρή» ομάδα των ανδρών αγωνίστηκαν οι διεθνείς μας Χάρης Χριστοδουλίδης, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Ντίνος Κωνσταντίνου, ενώ την εθνική ομάδα των σένιορς στελέχωσαν οι Χαράλαμπος Σίκκης, Αντώνης Αντωνίου και Κώστας Κωνσταντίνου.

Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του πρωταθλητή μας Χάρη Χριστοδουλίδη στην ατομική κατάταξη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, αφού πριν από τους Πανευρωπαϊκούς, ο διεθνής σκοπευτής μας προερχόταν από δυο πρώτες νίκες σε παγκύπριους αγώνες, μια στο σπόρτιγκ και μια στο κόμπακ.

Ο Χάρης στους Πανευρωπαϊκούς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 196/200, ένα δίσκο πίσω από τον νικητή Μίκαελ Σπάτα (197/200) και ισόβαθμος με άλλους τρεις σκοπευτές. Στον αγώνα μπαράζ που ακολούθησε είχε τέσσερις άστοχες βολές (όσες και σε ολόκληρο τον αγώνα) και με 21/25 περιορίστηκε στην τέταρτη θέση. Πέρα από τον Χάρη Χριστοδουλίδη που βραβεύτηκε για την τέταρτη θέση, έπαθλα στη διοργάνωση εξασφάλισαν στη γενική κατάταξη και οι διεθνείς μας Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (7ος με 194/200) και οι Άγγελος Αβραάμ και Ανδρέας Βασιλείου (13οι με 193/195).

Keywords
Τυχαία Θέματα