Αγ.Μέμνωνα:Καταδικάζετε η απόφαση στα κατεχόμενα για παραλία

O κοινοτάρχης της ενορίας Αγίου Μέμνωνα Αμμοχώστου Χριστόφορος Ελληνας καλεί την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και τα Η.Ε και την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβουν έγκαιρα και αποτελεσματικά όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για ματαίωση της παράνομης απόφασης του «Δημάρχου» Αμμοχώστου» σε συνεργασία με τον τούρκικο στρατό κατοχής για διάνοιξη μέρους της παραλίας στην περίκλειστη περιοχή Αγίου Μέμνωνα/Δερύνειας για χρήση από Τουρκοκύπριους αλλά και Τούρκους πολίτες.

"Οι ενορίτες του Αγ. Μέμνωνα καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτές, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Σ.Α. των Ηνωμένων

Εθνών αλλά και τα ψηφίσματα των διαφόρων Σωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης", αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνει ότι οι ενέργειες αυτές δυναμιτίζουν τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, υποσκάπτουν τις προσπάθειες για επαναπροσέγγιση και μας απομακρύνουν από την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συμβίωση.

"Προς τους συμπατριώτες μας τους Τουρκοκύπριους τείνουμε χέρι φιλίας και συνεργασίας και τους καλούμε προσωπικά αλλά και ως οργανωμένα σύνολα να σταθούν ενεργά στο πλευρό μας για να αποτρέψουμε τέτοιες αποφάσεις και τώρα αλλά και στο μέλλον" καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα