Αγκαστινιώτης: Με το δίκαιο του ο κ. Σαούρι δυσφημίζει τη χώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ο οποίος μίλησε για την αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στο ΣΙΓΜΑ ο επιχειρηματίας Ναγκιπ Σαούρι.

Διαβάστε ακόμη: Σαούρι:Μην περιμένεις επενδύσεις όταν αλλάζεις κανόνες για κομματικούς πόντους

Αρχικά ανέφερε ότι η προβλεψιμότητα του επενδυτικού περιβάλλοντος είναι το άπαν του επενδυτή. «Όταν κάποιος έρχεται στην Κύπρο

για να επενδύσει, ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού».

Πρόσθεσε αυτοί οι κανόνες δεν μπορούν να αλλάζουν στην πορεία. «Ο κύριος Σαούρι έχει απόλυτο δίκαιο και δυστυχώς άλλαξαν αρκετά πράγματα. Έχει μια σύμβαση μίσθωσης στην οποία απαλλασσόταν από το VAT και επειδή άλλαξε ο κανονισμός στην Ευρώπη, η Κυβέρνηση δεν πήρε εξαιρέσεις για το συγκεκριμένο έργο».

Ο κύριος Αγκαστινιώτης ανέφερε ότι δεν γίνεται στη δίνη των εσωτερικών κομματικών αντιπαραθέσεων των κομμάτων, να στοχοποιούνται επενδυτές και να διασύρονται. «Αυτή είναι η χειρότερη διαφήμιση που γίνεται στο τόπο μας και ο κύριος Σαούρι είναι ένας κορυφαίος επενδυτής». Συμπλήρωσε ότι ο κ. Σαούρι με το δίκαιο του δυσφημίζει τη χώρα, όπως και ο κ. Λογοθέτης.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να καλύπτονται οι παράνομοι και οι εγκληματίες, προσθέτοντας ότι υπάρχουν σωστοί και έντιμοι επενδυτές που παίζουν με τους κανόνες του παιχνιδιού. «Εμείς στο βωμό των εσωτερικών αντιπαραθέσεων τους διασύρουμε και τους αποθαρρύνουμε. Κανένας επενδυτής δεν θέλει να βλέπει το όνομα του στα κανάλια και στις εφημερίδες».  

Διαβάστε επίσης: Ναγκίπ Σαουίρις: «Πικρή η επενδυτική μου εμπειρία στην Κύπρο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζοντας μίλησε και για την γραφειοκρατία, τονίζοντας ότι μαστίζει τις επενδύσεις και το επιχειρείν. Εξέφρασε την άποψη ότι η μονάδα που δημιουργήθηκε στο Υπουργείο Εμπορίου είναι μια ακτίδα φωτός, καθώς έφερε κάποια αποτελέσματα. Τόνισε ότι υπάρχει πολιτική ατολμία. «Είναι συμφέροντα όλων αυτών που εμπλέκονται στη διαδικασία και κανένας δεν αφήνει να περάσει κάτι που θα μειώσει το Βασίλειο του».

Καταληκτικά ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις του Υπουργείο Οικονομικών μαζί με τα 66 σημεία του ΚΕΒΕ, αποτελούν ένα τεράστιο βήμα προς την ορθή κατεύθυνση.  

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα