Στη δίνη της ακρίβειας – Αδήριτη ανάγκη ο διορισμός Επ. Καταναλωτή

Ολοκληρωμένη έκθεση για την ακρίβεια, τις αυξήσεις των τιμών και τις επιπτώσεις στους καταναλωτές, η οποία θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας, θα ετοιμάσει η Επιτροπή Εμπορίου.

Σε φορτισμένο κλίμα, κοινωνικοί εταίροι εισηγήθηκαν την μείωση της φορολογίας σε συγκεκριμένα τρόφιμα, την πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ σε όλο τον πληθυσμό αλλά και την θέσπιση Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Καταναλωτή.

Όπως λέχθηκε, η Κύπρος είναι το μοναδικό κράτος μέλος

της ΕΕ που δεν πληροί το συγκεκριμένο αξίωμα.

Και όλα αυτά την ώρα που ο Υπουργός Γεωργίας διαβεβαίωνε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ότι υπάρχει επάρκεια σιτηρών για κάλυψη των διατροφικών αναγκών όλων των παραγωγικών ζώων.

«Μόνο τον Οκτώβριο, θα εισαχθούν επιπλέον ποσότητες κατά 140 έως 200%. Για το θέμα των τιμών, το πρόβλημα είναι παγκόσμιο. Πρέπει να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και το βάρος να επωμισθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι», ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας. 

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τους κτηνοτρόφους, με τις όποιες τελικές αποφάσεις να αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

«Η φιλοσοφία των μέτρων, είναι να καλύψει για μια περίοδο μέρος της αύξησης που παρατηρήθηκε στην διατροφή κάθε παραγωγικού ζώου, ακριβώς για να δώσουμε τον χρόνο στην αγορά να λειτουργήσει», σημείωσε ο Υπουργός. 

Στην εξίσωση και το ύψος των στρατηγικών αποθεμάτων, τα οποία θα πρέπει να διατηρούνται στην Κύπρο και τα οποία θα πρέπει να φθάνουν μέχρι το 4% των συνολικών αναγκών.

Τις ανησυχίες τους και τον έντονο προβληματισμό για το όλο ζήτημα εξέφρασαν οι πολιτικές δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
– Αδήριτη, Καταναλωτή,– adiriti, katanaloti