Αγανάκτηση ΕΤΕΚ για κατεδάφιση διατηρητέων - «Ντροπή για τον Θεσμό»

Αγανάκτηση εκφράζει μέσω ανακοίνωσή του, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου, για την παράνομη κατεδάφιση διατηρητέων οικοδομών στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive,  ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, εξέφρασε εκ νέου αγανάκτηση . «Ντροπή, ειδικά για ένα θεσμό όπως η Εκκλησία , που έπρεπε να προστατεύει τον Πολιτισμό μας και ότι αφορά την Πολιτιστική μας κληρονομιά. Ο ρόλος ύπαρξης του θεσμού αυτού είναι η διαφύλαξη της κληρονομιάς μας και όχι να ασελγεί εις βάρος της με

ετσιθελικές πράξεις. Καλούμε όσους έχουν λόγο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε ο κος Κωνσταντίνου.

Διαβάστε επίσης: Κατεδαφίστηκαν διατηρητέα ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής-«Σοβαρό περιστατικό»

Ο κος Κωνσταντίνου ανέφερε πως, «βρέθηκε νωρίς το πρωί στο σημείο μόλις ενημερώθηκε. Ζήτησε διευκρινίσεις και ο Δήμος Λευκωσίας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία άδεια».

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΕΤΕΚ

Το ΕΤΕΚ δηλώνει την αγανάκτησή του για την παράνομη κατεδάφιση κηρυγμένων διατηρητέων οικοδομών στην εντός των τειχών Λευκωσία, δίπλα στον υπό ανέγερση νέο Καθεδρικό Ναό, μια ανάσα από το Δημαρχείο Λευκωσίας!
Για ακόμα μια φορά καταστρέφεται μπροστά στα μάτια μας η πολιτιστική κληρονομιά και πρέπει να παρέμβουμε άμεσα για να προστατεύσουμε τα αυτονόητα!

Η Εκκλησία ως θεσμός θα έπρεπε με ευλάβεια να διαφυλάσσει την αρχιτεκτονική κληρονομιά και να αποτελεί πρότυπο για την ανάδειξη και προστασία της. Το Επιμελητήριο έχει ήδη ενημερώσει τον Δήμαρχο Λευκωσίας και καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να επέμβουν άμεσα, να σταματήσουν την κατεδάφιση και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των οικοδομών. Οι πρόνοιες της νομοθεσίας πρέπει να εφαρμοστούν και οι κυρώσεις που προβλέπονται επιτέλους να  επιβληθούν στους υπεύθυνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα