Αυξήθηκαν κατά 30% τα μέλη του Συνδέσμου Προπονητών

Τη πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά την εκλογή στην ηγεσία του Συνδέσμου Προπονητών παραχώρησε το μεσημέρι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

«Θέλαμε να μιλήσουμε πρώτα με πράξεις και κατόπιν με λόγια» είπε με νόημα ο πρόεδρος Άντρος Κουλουμπρής, ο οποίος υπογράμμισε πως τα μέλη του Συνδέσμου έχουν αυξηθεί κατά 30% το τελευταίο εξάμηνο – πλέον είναι πάνω από 300- ενώ έχει λειτουργήσει η νέα ιστοσελίδα του Συνδέσμου στο www.footballcoaches.com.cy.

«Μέχρι διαγραφή»
«Προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση

του επαγγέλματος του προπονητή, μέσα από την εφαρμογή της προκήρυξης σε ότι αφού τα συμβόλαια και τα προσόντων προπονητών, τεχνικών διευθυντών και υπεύθυνων προγραμμάτων ανάπτυξης νέων» ανέφερε ο κ. Κουλουμπρής και πρόσθεσε ότι «θα καταγγέλλουμε στην ΚΟΠ και θα δημοσιοποιούμε τα γεγονότα για οποιονδήποτε προπονητή δεν πληροί τα κριτήρια». Καταλήγοντας προειδοποίησε πως «δεν θα διστάσουμε ακόμα και να διαγράψουμε προπονητές».
Επιπλέον ο κ. Κουλουμπρής ανέφερε πως έγινε συνάντηση με την ΚΟΠ, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν εισηγήσεις για βελτίωση της Προκήρυξης, αναβάθμιση του ρόλου και η ενεργότερη συμμετοχή, υπεράσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων του Κύπριου προπονητή, η προκατάληψη και το στοίχημα και η βία.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ετήσιες βραβεύσεις που έγιναν τον Μάιο και «θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο» αλλά και να ευχηθεί καλή επιτυχία στις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη.
Εξηγώντας την αύξηση των μελών στάθηκε στις συναντήσεις που έγιναν ανά επαρχία, μέσω σύστασης και λειτουργίας επιτροπών, ενώ για τη νέα σεζόν το πλάνο περιλαμβάνει:
α) συναντήσεις με προπονητές, ανά επαρχία και κατά δίπλωμα
β) διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια
γ) συμμετοχή σε συμπόσια στο εξωτερικό, όπως της AEFCA (ευρωπαϊκό όργανα Συνδέσμων Προπονητών)

Σχετικά με την ιστοσελίδα
Tο www.footballcoaches.com.cy τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία με σκοπό να αποτελέσει έναν ενημερωτικό κόμβο για τον Κύπριο προπονητή, να παρέχει όλες τις χρηστικές πληροφορίες που χρειάζονται τα μέλη και να διευκολύνει όσους θέλουν να εγγραφούν.
Σύντομα θα αποκτήσει και επιμορφωτικό περιεχόμενο, με αποκλειστικό υλικό μόνο για μέλη. Επιπλέον, όλοι οι προπονητές μπορούν επικοινωνήσουν online με τη γραμματεία του Συνδέσμου, αλλά και συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής μέλους που θα βρουν στη σελίδα, ολοκληρώνοντας την εγγραφή τους μέσω email.
Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ο Ομοσπονδιακός προπονητής Πάμπος Χριστοδούλου, λέει μεταξύ άλλων ότι «είναι πολύ σημαντικό ο Κύπριος προπονητής ν’ αποκτήσει μια δυνατή φωνή» και πως «πρέπει να υπάρξει σύμπνοια, οι Κύπριοι προπονητές να γίνουν μια γροθιά, διότι αυτό μας λείπει».
- τέλος -
Υπεύθυνος Τύπου: 21/07/2015

Keywords
Τυχαία Θέματα