Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τουρκία - Ακόμα 34 νεκροί

H Milliyet (27.05.20). σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου &Πληροφοριών, γράφει ότι ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρεττίν Κοτζά, ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μετά τη διεκπεραίωση 21,043  εργαστηριακών αναλύσεων, διαγνώσθηκαν 1,035  νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ότι ακόμη 34 άτομα έχασαν την ζωή τους από τον ιό COVID-19. Επιπλέον 1,286 άτομα αποθεραπεύτηκαν. 

Με αυτά τα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία ανήλθε στις 159,797 και

ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις 4,431. Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε Μονάδα Ειδικής Φροντίδας είναι 723.

Σε δηλώσεις του ο Κοτζά ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση στα ημερήσια κρούσματα, αλλά σημείωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μια σταθερότητα και ο κίνδυνος έχει μειωθεί.

Εξάλλου, η HDN (27.05.20) γράφει ότι ο Τούρκος Υπουργός Υγείας, σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου ανακοίνωσε ότι δεν μπορούν να αρθούν αυτή τη στιγμή οι απαγορεύσεις για ελεύθερη διακίνηση που αφορούν στα άτομα άνω των 65 και στους νέους κάτω των 14 ετών.

Ανακοινώνοντας την άρση του 4ημερου curfew ψες, ο Κοτζιά είπε ότι δυστυχώς η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν περιλαμβάνει τις πιο πάνω ηλικιακές ομάδες.  Τόνισε επίσης την ανάγκη η επιτυχία των 83 εκ ανθρώπων στην Τουρκία να συνεχιστεί και επανέλαβε το σύνθημα: “Ο νέος τρόπος ζωής μας: ΕΛΕΓΧΟΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ από όλους μας».

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΑ (27.05.20), ο Τούρκος Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ σε δηλώσεις του χθες ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει σε εξαγωγή πέραν των 1,000 αναπνευστήρων σε χώρες του εξωτερικού μέχρι σήμερα.

Σε δηλώσεις του στα πλαίσια εκδήλωσης που έγινε στην Τουρκία μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Βαράνκ υποστήριξε ότι η Τουρκία εφαρμόζει ένα νέο καινοτόμο σχέδιο για διαγνωστικά τεστ και συστήματα το οποίο θα καταστήσει τη χώρα γνωστή διεθνώς.

Υπογραμμίζοντας ότι διάφορες χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην παραγωγή βασικού ιατρικού εξοπλισμού, ο Βαράνκ δήλωσε ότι η Τουρκία αποστέλλει βοήθεια σε όλες τις χώρες χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ αναπτυγμένων και μη αναπτυγμένων χωρών. 

Διαβάστε επίσης: 

Κατεχόμενα: Δεν θα ανοίξουν τα οδοφράγματα χωρίς μηδενισμό κρουσμάτων

Ασταμάτητο πήγαινε-έλα Τούρκων στρατιωτών και πολιτών στα κατεχόμενα

«Αγωγός κορωνοϊού» ο τουρκικός κατοχικός στρατός; - Οδοφράγματα &τουρισμός

Keywords
Τυχαία Θέματα