Αύξηση περιστατικών σεξ. κακοποίησης:«Βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου»(VID)

Ραγδαία είναι η αύξηση των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών το 2021 σε σύγκριση με το 2020, σύμφωνα με την Βοηθό Διευθύντρια του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, Κυριακή Λαμπριανίδου, δηλώνοντας πως «αυτή τη στιγμή βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου».

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, η κα Λαμπριανίδου εξήγησε πως πρόκειται για αύξηση περιστατικών που καταγγέλλονται στις αρμόδιες αρχές.

«Δεν σημαίνει ότι αυτά δεν γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή εμείς βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου. Αυτό οφείλεται στα παιδιά που προχωρούν σε καταγγελίες,  στην εμπιστοσύνη που πιθανόν να εμπνέουμε, στη δημιουργία των Κλιμακίων της Αστυνομίας, στο γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς είναι πλέον είναι πιο ευαισθητοποιημένοι και γνώστες του αντικείμενου. Είναι αυτά τα πράγματα που οδηγούν τα παιδιά κοντά μας», εξήγησε.

Όσον αφορά το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τη μητέρα και το συμβίο της που σόκαρε το παγκύπριο η κα Λαμπριανίδου δεν θέλησε να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Οι υποθέσεις είναι ευαίσθητες και δεν μπορούμε να προχωρούμε σε δηλώσεις», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ και αποτροπιασμός από τις απανωτές υποθέσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων

Επιστολή Προδρόμου σε ΓΕ για συνδρομή ΝΥ για σεξ. κακοποίηση μαθητών

Keywords
Τυχαία Θέματα