Αυξάνεται η τιμή στο σουβλάκι - «Μέχρι και 3 ευρώ το τυλιχτό»

Πρόκειται για το αγαπημένο φαγητό του δρόμου, το οποίο όμως δεν μένει ανεπηρέαστο από τις αυξήσεις που καταγράφονται λόγω του παγκόσμιου κύματος ανατιμήσεων στα υλικά αγαθά.

Μετά τις αυξήσεις των τιμών σε ψωμί και καφέ, σειρά παίρνει το αγαπημένο «γρήγορο φαγητό» των Ελλήνων, το σουβλάκι, η τιμή του οποίου αρχίζει να ανηφορίζει επικίνδυνα.

Άνθρωποι της αγοράς με τους οποίους μίλησε το iefimerida.gr κάνουν λόγο για αυξήσεις που αποτελούν μονόδρομο, καθώς η άνοδος των τιμών σε ρεύμα, αέριο και πρώτες ύλες δεν τους

αφήνει άλλη επιλογή. Βασικό αίτημά τους η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

«Παρατηρείται μια αύξηση της τάξεως του 20% σε βασικά προϊόντα. Από πλαστικά και χαρτικά, μέχρι τη μαναβική και τα κρέατα. Εάν λάβουμε υπόψιν τα παραπάνω και σε συνδυασμό με τις αυξήσεις σε ρεύμα και αέριο, οι τιμές στο σουβλάκι θα ανέβουν κι άλλο το προσεχές διάστημα», σημειώνει στο iefimerida.gr ο πρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών Αττικής, Ανδρέας Ανδριανάκης.

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για ένα σουβλάκι

Ήδη αρκετές μεγάλες αλυσίδες έχουν «τσιμπήσει» τις τιμές τους εδώ και καιρό, με τα συνοικιακά καταστήματα να ακολουθούν, παρασυρόμενα από το παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά υλικά αγαθά.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδριανάκη, οι αυξήσεις θα είναι κοντά στο 10%. Δηλαδή η τιμή του τυλιχτού θα κυμαίνεται, με τιμές αγοράς, ανάμεσα στα 2,50-2,90 ευρώ, από τα 2,20-2,30 που κόστιζε πριν από μερικούς μήνες, «ανάλογα και με το πού βρίσκεται η επιχείρηση και τι ενοίκιο πληρώνει».Ωστόσο, ο κ. Ανδριανάκης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η τιμή του απλού τυλιχτού να φτάσει ακόμη και τα 3,00 ευρώ. 

Διαβάστε επίσης

Η αύξηση των τιμών ενέργειας στην ατζέντα των Yπ. Περιβάλλοντος

Πηγή: iefimerida.gr
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυξάνεται, #45 Μέχρι,afxanetai, #45 mechri