Αυτό είναι το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας που κατέχει ο Τατάρ (pic)

Πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, με τουρκοκυπριακά μέσα να αναφέρουν και πολλούς άλλους Τ/κ πολιτικούς.

 Τον χορό των αποκαλύψεων άνοιξε η εφημερίδα Αβρούπα, με πρωτοσέλιδο το διαβατήριο του κατοχικού ηγέτη.

Σε αντίτυπο του διαβατηρίου που  εξασφάλισε το Σίγμα φαίνεται ότι επίσημη διεύθυνση δηλώθηκε ο «Άγιος Ανδρέας» χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η ημερομηνία καταχώρησης έγινε το 2000, δηλαδή, πριν το διάνοιγμα των οδοφραγμάτων, ενώ η έκδοση φέρεται να έγινε κατά πάσα πιθανότητα το 2006. 

Προβληματισμό

ωστόσο προκαλεί ο τρόπος εξασφάλισης των διαβατηρίων Τατάρ και Σανέρ:

--"Ο Τατάρ το εξασφάλισε μέσω γνωστών τον Ιούνιο του 2000, πριν ανοίξουν τα οδοφράγματα.

Τότε, όσοι ήθελαν το διαβατήριο το έπαιρναν μέσω γνωστών στοn «νότο»".

 --"Το διαβατήριο του Ερσάν Σανέρ και της συζύγου του το είχαν τότε φέρει Ε/κ συνδικαλιστές που ήταν καλεσμένοι των Τ/κ εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα και αναζήτησαν το ζεύγος Σανέρ μέσω του Σενέρ Ελτζίλ".

Ο κατοχικός ηγέτης παραδέχθηκε  την έκδοση διαβατηρίου.  

«Γεννήθηκα πριν το 1974, έχω, αλλά δεν το χρησιμοποίησα. Εάν υπάρχει τρόπος, θα το επιστρέψω. Ο Αναστασιάδης θέλει να πει: «Πήρατε αυτό το διαβατήριο, δηλώνετε υποταγή σε μένα». 

Τόσο ο Τατάρ, όσο και άλλοι Τ/κ πολιτικοί, έκαναν λόγο για αναγκαιότητα, καθώς αυτά τα έγγραφα εξασφαλίζουν ελευθερία διακίνησης και μειωμένα δίδακτρα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν προτίθεται ν' αρχίσει διαδικασία μαζικής ανάκτησης εγγράφων, ούτε από  Τ/κ πολιτικούς που αμφισβητούν ρητώς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης: 

Τατάρ: Έχω διαβατήριο της ΚΔ - Αν υπάρχει μέθοδος θα το επιστρέψω

Γενί Ντουζέν: Εννέα «υπουργοί» έχουν διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Keywords
Τυχαία Θέματα