Τα σενάρια για τα μέτρα που βρίσκονται ενώπιον του Υπουργικού (vid)

 Ζυγίζει δεδομένα για τη λήψη αποφάσεων η κυβέρνηση σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την χώρα και την οικονομία της.

Ένα χρόνο και κάτι μετά την έναρξη της πανδημικής κρίσης του κορωνοϊού οι οικονομικές αντοχές του κράτους εξαντλούνται, όπως και των επιχειρήσεων, ενώ οι όποιες αποφάσεις ληφθούν επηρεάζουν άμεσα έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της κυπριακής οικονομίας αυτόν της τουριστικής βιομηχανίας στο σύνολό της.

 Υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της πορείας της πανδημίας γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν εύκολες αποφάσεις.

Ως εκ τούτου ενδεχομένως να μην

έχουμε οριστικές αποφάσεις σήμερα και να τις έχουμε την Κυριακή. Είναι ένα σενάριο το οποίο εξασφαλίζει πολύτιμο χρόνο για πολλούς και διάφορούς λόγους.

 Μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με πηγές από το προεδρικό θα μπορούν να εξαχθούν καλύτερα συμπεράσματα για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ενώ προχωρούν ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί.

 Επιπλέον παρέχεται κάποιος χρόνος στο Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας για να μπορέσει να απαντήσει εάν μπορεί να εφαρμοστεί ή όχι η πράσινη εφαρμογή, που θα πιστοποιεί εάν κάποιος πολίτης είναι εμβολιασμένος ή εάν έχει υποβληθεί σε τέστ κορωνοϊού και είναι αρνητικό για να διακινηθεί. 

 Επ' αυτού υπάρχουν και τα ζητήματα συνταγματικότητας που εγείρει ο παγκύπριος δικηγορικός σύλλογος και προσωπικών δεδομένων που εγείρει η αρμόδια επίτροπος.

 Εάν υλοποιηθεί η λεγόμενη πράσινη εφαρμογή τότε ανοίγει και η συζήτηση για την πλήρη κατάργηση των sms στις διακινήσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τέστ κορωνοϊού των τελευταίων 72 ωρών.

Διαβάστε επίσης: Ένας θάνατος και 562 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα