Αυτές είναι οι εισηγήσεις των καθηγητών για τα τετράμηνα–Τι αποφάσισε η ΟΕΛΜΕΚ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της συντεχνίας των καθηγητών, ΟΕΛΜΕΚ. Στη σημαντική αυτή συνεδρία, οι Κινήσεις της οργάνωσης κατέθεσαν ξεχωριστές προτάσεις προς συζήτηση, ώστε να καταλήξουν σε πρόταση, την οποία θα μεταφέρουν τις επόμενες ημέρες στον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου.


Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, προτάσεις για αλλαγές κατέθεσαν οι Κινήσεις «ΔΗ.ΚΙ», «Νέα Κίνηση» και «Αλλαγή»,

ενώ «Νέα Πνοή» και «Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών» εξέφρασαν θέση για κατάργηση του νέου θεσμού.

Παρ' όλες τις διαφωνίες, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΟΕΛΜΕΚ διατηρεί τους προβληματισμούς της για τον θεσμό, αφού διαπιστώθηκαν προβλήματα κατά την εφαρμογή.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, συμφωνήθηκε όπως προωθήσουν προς τον αρμόδιο υπουργό τις εισηγήσεις που αποφάσισαν ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρία, όπως:

*Οι εξετάσεις να πραγματοποιούνται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

*Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων να παραμένουν ανοικτά τα σχολεία αλλά να μην διεξάγονται μαθήματα.

*Διαπιστώθηκε ότι η ύλη ήταν βαρυφορτωμένη και κατά συνέπεια θα πρέπει να μειωθεί ώστε να είναι σύμφωνη με τον καθαρό διδακτικό χρόνο.

*Οι μαθητές να μην αξιολογούνται σε όλη τη διδακτέα ύλη.

*Να καταργηθούν τα 20λεπτα διαγωνίσματα για τα μη εξεταζόμενα μαθήματα.

*Στα εξεταζόμενα μαθήματα, τα 20λεπτα διαγωνίσματα να πραγματοποιούνται κατά την κρίση του εκπαιδευτικού και να μην είναι υποχρεωτικά.

Υπενθυμίζεται πως, ενώ η συνεδρία της ΟΕΛΜΕΚ βρισκόταν σε εξέλιξη, οι μαθητές έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς το Προεδρικό Μέγαρο κατά των εξετάσεων τετραμήνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα