Αυστρία: Εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για το κρατίδιο του Τιρόλου

Εντείνοντας τα μέτρα αποφυγής της εξάπλωσης στη χώρα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού, η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων, εξέδωσε το μεσημέρι ταξιδιωτική προειδοποίηση για το Τιρόλο, ένα από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας, στο οποίο φέρεται να μην ελέγχεται η κατάσταση.

Στην προειδοποίησή της, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καλεί σε αποφυγή περιττών ταξιδίων στο Τιρόλο --το οποίο είχε παρουσιάσει νωρίτερα σήμερα τη δική του δέσμη προστατευτικών μέτρων-- και ζητά από όσους είχαν βρεθεί στο συγκεκριμένο

κρατίδιο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, να υποβληθούν σε τεστ, όπως επίσης καλεί "επειγόντως" σε τεστ Covid-19 άμεσα πριν από το ταξίδι, εκείνους που πρόκειται να ταξιδεύσουν από το Τιρόλο σε κάποιο άλλο ομόσπονδο κρατίδιο.

Όπως τόνισε το μεσημέρι στη Βιέννη ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί η εξάπλωση της μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Από την πλευρά του, ο προερχόμενος από τους Πράσινους υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ, προειδοποίησε ότι "οι νέες μεταλλάξεις ιών μας φέρνουν μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, ως εκ τούτου απαιτούνται τώρα εκτεταμένα μέτρα, και κοινός στόχος είναι να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας του πληθυσμού και να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού".

Η τοπική κυβέρνηση του Τιρόλου είχε παρουσιάσει νωρίτερα σήμερα, ένα πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία έκκληση προς τον πληθυσμό για γενικούς περιορισμούς στην κινητικότητα, την υποχρεωτική βεβαίωση αρνητικών τεστ αντιγόνου για τη χρήση του τελεφερίκ, καθώς και ολοκληρωμένα τεστ PCR σε περιοχές με υψηλή επίπτωση επτά ημερών.

Ωστόσο, αυτό το πακέτο μέτρων του ομόσπονδου κρατιδίου ήταν ανεπαρκές για την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία, από την πλευρά της, πίεζε για πιο εκτεταμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, προχωρώντας τελικά στην ταξιδιωτική προειδοποίηση.

Διαβάστε ακόμη: Φάρμακο Ισραηλινών θεράπευσε 29 από τους 30 με μέτρια-βαριά συμπτώματα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα