Αφρίκα: «Οι S400 στην Κύπρο;»

Συνεχίζει να βρίσκεται στην επικαιρότητα το θέμα του πυραύλου S 200 που κατέπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε διάφορα σημεία στα κατεχόμενα, ωστόσο σε κάποιες εφημερίδες δεν είναι το κύριο θέμα. Στα πρωτοσέλιδα γίνεται αναφορά σε εσωτερικά ζητήματα, όπως η περικοπή της ΑΤΑ για τον Ιούλιο, η κατάσταση των δρόμων και τα άλλα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και στο νέο θύμα της ασφάλτου, ένα 26χρονο, που έχασε τη ζωή του όταν λόγω ατυχήματος το αυτοκίνητό του αναποδογυρίστηκε.
 

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Οι S400 στην

Κύπρο;», γράφει ότι άρχισε να συζητείται το ενδεχόμενο οι S400 που η Τουρκία αγόρασε από τη Ρωσία να τοποθετηθούν στην Κύπρο λόγω της συνεχιζόμενης έντασης για τα ενεργειακά και την ένταση στον πόλεμο Τουρκίας – Συρίας. Αναφέρεται σε δηλώσεις του μέλους της Επιτροπής Εξωτερικών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Αχμέτ Μπεράτ Τσιονκάρ στη ρωσική εφημερίδα «Ισβέστια». Σε άλλο θέμα γράφει ότι έγιναν χημικές μετρήσεις στην περιοχή όπου έπεσαν τα κομμάτια του πυραύλου S 200 στο χωριό Βουνό. Αλλού γράφει ότι ο Ερσίν Τατάρ προειδοποίησε τη Συρία.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Αμφιβολία για το Ισραήλ στο θέμα του πυραύλου», επικαλείται δηλώσεις ειδικών που διατυπώνουν το ερώτημα εάν το Ισραήλ θα μπορούσε να έχει εκτροχιάσει προς την Κύπρο τον πύραυλο που είχε στόχο τα δικά του πολεμικά αεροπλάνα. Αλλού γράφει ότι ακόμη ένας νέος έχασε την ζωή του σε νέο τροχαίο δυστύχημα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι συντεχνίες αντιδρούν στην περικοπή κατά 2% της ΑΤΑ για τον Ιούλιο.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Ημιτελείς δρόμοι», αναφέρεται στην κατάσταση των δρόμων στα κατεχόμενα με έργα οδοποιίας που ξεκίνησαν το 2012 και έμειναν στη μέση, αλλά και άλλα που οδεύουν προς ολοκλήρωση. Αλλού γράφει ότι οι πολίτες διαμαρτύρονται για την ουρά υπό 40 βαθμούς Κελσίου στο «τμήμα ελέγχου αυτοκινήτων». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο «πρωθυπουργός» Τατάρ χαρακτήρισε "υστερόβουλη" την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για δικοινοτική ομάδα καταγραφής στα Βαρώσια.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Υπάρχει πρόβλημα!», αναφέρεται στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, που, εκτός από την πτώση του πυραύλου, περιλαμβάνουν τροχαία δυστυχήματα, εμπρησμούς επαγγελματικών χώρων, ουρές σε δρόμο λόγω εργασιών επιδιόρθωσης, ουρές στο «τμήμα ελέγχου αυτοκίνητων», γράφοντας ότι ο κόσμος αγανάκτησε. Αλλού γράφει ότι ο 26χρονος θύμα τροχαίου στη Λιμνιά, οδηγήθηκε χθες στην τελευταία του κατοικία. Σε άλλο θέμα γράφει για 13 κομμάτια πυραύλου που ερευνά ο στρατός.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Εξοικονόμηση 80 εκ ΤΛ (13,3 εκ ευρώ)», γράφει ότι τόσο θα είναι το ποσό που θα εξοικονομήσει η «κυβέρνηση» με την απόφαση να περικόψει κατά 2% την ΑΤΑ σε 18.500 «δημοσίους υπαλλήλους» και 15.000 συνταξιούχους του «δημοσίου». Αλλού αναφέρεται, επίσης, στον 26χρονο θύμα του νέου τροχαίου στα Λίμνια Αμμοχώστου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων από αυτό τον μήνα λόγω των θερινών διακοπών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα