«Αφρίκα»: Χαμογελώντας στον εισβολέα εξαφανιζόμαστε

Η έναρξη της νέας «κοινοβουλευτικής περιόδου», το ατύχημα με θύμα 2χρονο κοριτσάκι το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, οι αμφιβολίες της οικογένειας θύματος τροχαίου για τις συνθήκες του θανάτου του θύματος, αλλά και η εφαρμογή στις 23 Οκτωβρίου του «νόμου» που αφορά στους επισκέπτες με στόχο τη μείωση των παράνομων εργατών, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.



Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Χαμογελώντας στον εισβολέα εξαφανιζόμαστε» αναφέρεται σε χθεσινή διαδήλωση

της πλατφόρμας των συντεχνιών έξω από τη «βουλή», κατά την οποία κατηγορήθηκε η «κυβέρνηση» ότι με την υπογραφή της «οικονομικής συμφωνίας» με την Τουρκία θα συμβάλει στις προσπάθειες εξαφάνισης των Τ/κ. Αναδημοσιεύει, ακόμα, δημοσίευμα από ε/κ εφημερίδες σχετικά με απόφαση δικαστηρίου εναντίον της Τουρκίας για αποζημίωση περιουσίας σε Ε/κ. Η εφημερίδα κάνει, ακόμα, αναφορά στην υπόθεση του επιχειρηματία, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες ενώπιον «δικαστηρίου», εναντίον του οποίου εξετάζεται υπόθεση ξυλοδαρμού και πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Οι νόμοι περιμένουν τη βουλή» γράφει ότι άρχισαν χθες οι εργασίες της «βουλής» μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ πολλά είναι τα «προσχέδια νόμων» που αναμένουν να συζητηθούν. Γράφει, ακόμα, ότι, κρίσιμη είναι η κατάσταση της 2χρονης Ντενίζ, η οποία τραυματίστηκε όταν η μητέρα της την παρέσυρε με το όχημά της ενώ κινείτο με όπισθεν. Αναφορά γίνεται και στην απόφαση «δικαστηρίου» σε υπόθεση ξυλοδαρμού δημοσιογράφου για να μείνουν υπό κράτηση οι δύο ύποπτοι.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Μεγάλος ο πόνος» γράφει ότι στην εντατική μονάδα θεραπείας «κρατικού νοσοκομείου» νοσηλεύεται η μόλις δύο χρονών Ντενίζ, η οποία παρασύρθηκε από όχημα που οδηγούσε η μητέρα της, η οποία προσπαθούσε να βάλει όπισθεν από το γκαράζ του σπιτιού τους. Γράφει, επίσης, ότι κηδεύτηκε χθες η 35χρονη μητέρα τριών παιδιών, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα, όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και με υπερβολική ταχύτητα κτύπησε σε δέντρο. Αναφέρει, ακόμα, ότι χθες η «βουλή» πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Η επιθυμητή εφαρμογή του («νόμου») για τις εισόδους στη χώρα», γράφει ότι από τις 23 Οκτωβρίου αναμένεται τα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος «νόμος» που αφορά όσους θέλουν να δουλέψουν ή να κατοικήσουν στα κατεχόμενα, με στόχο τη μείωση των παράνομων επισκεπτών και της παράνομης εργασίας. Η εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι συνεχίστηκε χθες η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης ξυλοδαρμού εναντίον επιχειρηματία. Αναφέρεται στην τραγική περίπτωση μητέρας το κατεχόμενο Σπαθαρικό, η οποία ενώ έκανε όπισθεν κτύπησε και τραυμάτισε τη δίχρονη κόρη της, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας. 

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Η κόρη μου δεν χρησιμοποιούσε τον δρόμο όπου είχε δυστύχημα, τι δουλειά είχε στον δρόμο αυτό;» γράφει ότι πολλά είναι τα ερωτηματικά της οικογένειας της Σεντέφ Σεβγκί Ντερίν, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο, ενώ η μητέρα της ζητεί από την «αστυνομία» όπως διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση. Αναφορά κάνει και στον τραυματισμό 2χρονου κοριτσιού, το οποίο παρασύρθηκε από την μητέρα της ενώ το όχημά της κινείτο με όπισθεν. Προβάλλει, ακόμα, δηλώσεις στην εφημερίδα Τ/κ επιχειρηματία σχετικά με την φορολογική πολιτική του ψευδοκράτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα