ΑΕΛ: Το 20ήμερο του φορμαρίσματος

Στο τρίτο και τελικό στάδιο της προετοιμασίας της μπαίνει από σήμερα η ΑΕΛ. Οι «κίτρινοι» του Πάμπου Χριστοδούλου θα προσπαθήσουν στο 20ήμερο που απομένει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος να ετοιμαστούν για να παρουσιαστούν στην πρεμιέρα πανέτοιμοι. Γι' αυτό και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, θα υπάρξει σειρά φιλικών παιγνιδιών, για να μπορέσει ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας να μοντάρει την αρχική του 11άδα και να της δώσει την απαραίτητη ομοιογένεια. Τα φιλικά αρχίζουν την Τετάρτη με τη Δόξα στη

Λευκωσία, ενώ το Σάββατο η ΑΕΛ θα αναμετρηθεί και με τη Σαλαμίνα.

Στην ομάδα θα αρχίσουν να μπαίνουν σιγά-σιγά και οι Αφρικανοί Πέδρο Μπενγκούι και Αλί Σαβανέ, όπως και ο Βραζιλιάνος Μπουένο. Από χθες οι τρεις ποδοσφαιριστές άρχισαν να δουλεύουν με τον γυμναστή Σωτήρη Χαραλάμπους και, όπως είναι λογικό, για κάποιο διάστημα θα ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα για να φθάσουν το συντομότερο δυνατό στην ετοιμότητα των συμπαικτών τους. Οι πληροφορίες που είχε το τεχνικό επιτελείο επιβεβαιώθηκαν για την κατάσταση των δύο παικτών, με τον Αλί Σαβανέ να μην έχει ανάγκη μεγάλου χρόνου για να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη ομάδα και τον Αγκολέζο επιθετικό Μπενγκούι να είναι πιο πίσω και θα χρειαστεί τον χρόνο του μέχρι να φθάσει στο επίπεδο που τον θέλει ο προπονητής του. Τον χρόνο του θέλει και ο Βραζιλιάνος μέσος, όμως όπως και ο Σαβανέ, φαίνεται ότι θα μπει σύντομα στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων της λεμεσιανής ομάδας.

Όπως αναμενόταν, και όπως γράψαμε τις προηγούμενες ημέρες, κανονικά με την αποστολή της ΑΕΛ στην Κύπρο επέστρεψε και ο Κέβιν Λαφράνς. Ο αμυντικός με το γαλλικό διαβατήριο θα συνεχίσει να προπονείται με την ΑΕΛ και αυτή τη στιγμή μοιάζει ως πιθανότερο σενάριο να υπογράψει συμβόλαιο με τους «κίτρινου». Σε γενικές γραμμές ο Πάμπος Χριστοδούλου έμεινε ευχαριστημένος από τα όσα είδε από τον Λαφράνς, όμως πιθανότατα θα θέλει να τον δει ακόμα λίγες ημέρες πριν ανάψει το πράσινο φως για την απόκτησή του. Με τα σημερινά δεδομένα, για να μην κλείσει στην ΑΕΛ ο Λαφράνς, θα πρέπει να βρεθεί μια εξαιρετική περίπτωση που θα ανατρέψει το σκηνικό.

Ξεκαθαρίζει με Οχένε

Λογικά μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό και με τον Κάρλος Οχενέ. Ο Γκανέζος μέσος μετέχει κανονικά στις προπονήσεις και στις εκδηλώσεις της ΑΕΛ, και μόνο αν αποκτηθεί άλλος ποδοσφαιριστής θα αποχωρήσει από την ομάδα. Είναι γνωστό ότι η λεμεσιανή ομάδα μετά την απόκτηση του Μπουένο ψάχνει για έναν ακραίο επιθετικό. Αν τον βρει, τότε θα τον κλείσει. Σε διαφορετική περίπτωση, το ρόστερ της ΑΕΛ θα κλείσει με την ανακοίνωση της απόκτησης κεντρικού αμυντικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα