ΑΕΛ: Πάση θυσία τη νίκη

Σε καλό δρόμο βρίσκεται το θέμα ανανέωσης της συνεργασίας της ΑΕΛ με τον Μάρκο Σοάρες. Ο διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι μέσος της λεμεσιανής ομάδας βλέπει με καλό μάτι την πιθανότητα παραμονής του στη Λεμεσό για άλλα δύο χρόνια. Ο εκ των κορυφαίων της φετινής χρονιάς είχε επαφές με τον πρόεδρο Αντρέα Σοφοκλέους πριν από λίγο καιρό και δεσμεύτηκε να απαντήσει στην πρόταση που του έγινε το συντομότερο δυνατόν. Ο Σοάρες είναι κατ’ αρχάς θετικός στο να παραμείνει στην ΑΕΛ.

Ο ποδοσφαιριστής, λόγω της πολύ καλής χρονιάς που έκανε φέτος, έχει μπει στο στόχαστρο και άλλων ομάδων και αν παραμείνει στη λεμεσιανή ομάδα θα πρόκειται ασφαλώς για επιτυχία.

Με την περίπτωση Σοάρες φαίνεται ότι στην ΑΕΛ σκέφτονται τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. Μπορεί η φετινή περίοδος να μην έχει ολοκληρωθεί, να μην έχει ξεκαθαρίσει το αν θα παραμείνει ή όχι ο κ. Μπαλταζάρ στην τεχνική της ηγεσία (θυμίζουμε ότι ο Πορτογάλος τεχνικός υπέγραψε μέχρι το τέλος της περιόδου με οψιόν ανανέωσης και για την επόμενη περίοδο) της ομάδας, όμως, ποδοσφαιριστές που απέδειξαν ότι αξίζουν θέλουν στην ΑΕΛ να τους κρατήσουν και για την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν παίκτες στους οποίους μπορεί η λεμεσιανή ομάδα να στηριχθεί και να αποτελέσουν το κορμό της ομάδας. Ο Σοάρες είναι ένας εξ αυτών, ο Ρόμο επίσης, όπως και ο Φορτούνα, ο οποίος είναι δανεικός από την Μπράγκα. Ο προγραμματισμός θα απασχολήσει πολύ πιο έντονα τον επόμενο μήνα, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει και το αν η ΑΕΛ θα εξασφαλίσει ή όχι ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πάση θυσία τη νίκη

Στο αγωνιστικό, η λεμεσιανή ομάδα σκέφτεται την αναμέτρηση της Κυριακής με την Ανόρθωση στη Λάρνακα. Ένα παιγνίδι το οποίο θέλει να κερδίσει για πολλούς λόγους. Ο πρώτος και βασικότερος είναι για να πάρει τους τρεις βαθμούς, που υπό προϋποθέσεις θα τη φέρουν πιο κοντά στην Ευρώπη. Αυτό θα συμβεί αν οι δύο πιο πάνω από αυτήν ομάδες στον πίνακα δεν κερδίσουν τα δικά τους ντέρμπι. Ένας άλλος λόγος είναι για να μπει ένα τέλος στο αρνητικό σερί που τρέχει η λεμεσιανή ομάδα, που έφθασε τους έξι αγώνες χωρίς νίκη. Επίσης, ένας καλός λόγος είναι πως αν η ΑΕΛ κερδίσει αύριο θα αποκτήσει καλή ψυχολογία ενόψει του πρώτου προημιτελικού με τον ΑΠΟΕΛ την Τετάρτη. Ο τέταρτος λόγος έχει να κάνει με το ντεμπούτο του νέου της προπονητή, ο οποίος θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τη θητεία του στην ΑΕΛ. Είναι πολύ σημαντικό για τον κ. Μπαλταζάρ να συνδυάσει την παρουσία του στην ομάδα με την πρώτη της νίκη έπειτα από σχεδόν δυο μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα