ΑΕΛ: Οι ηγέτες να αναλάβουν δράση

Αυτό περιμένει από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές του ο Μάκης Χάβος
----------------------------------------------------------------------------------------

Μπορεί ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ Μάκης Χάβος να έχει σηκώσει τα μανίκια και να δουλεύει εντατικά στη βελτίωση της εικόνας της ομάδας του, όμως για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια που γίνεται θα πρέπει οι παίκτες-ηγέτες της ΑΕΛ να αναλάβουν δράση.

Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα με διαφορετικό ειδικό βάρος από τους υπόλοιπους, κι αυτοί θα πρέπει να πάρουν την ομάδα στους ώμους τους.

Παίκτες όπως οι Ντεγκρά, Αϊρόσα, Αντράντε, Ρομπέρ, και Σουάρες καλούνται να αναλάβουν πλέον το ηγετικό τους καθήκον, για να οδηγήσουν και τους συμπαίκτες τους προς καλύτερες ημέρες. Είναι αυτοί που έχουν θητεύσει σε ομάδες με πρωταγωνιστική πορεία, που ξέρουν πώς να ηγηθούν. Σε αυτήν την κατηγορία μπορεί εύκολα να μπει και ο Γάλλος Κουταντέρ. Ο Ντεγκρά ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν με εξαιρετικές εμφανίσεις, όμως ο τραυματισμός του στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα τον άφησε πίσω. Η επιλογή μάλιστα της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας να τον ρίξει έστω και ανέτοιμο στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ «τσαλάκωσε» την ψυχολογία του Αργεντινού και αυτό φάνηκε στα τελευταία παιγνίδια. Ο Αϊρόσα επανήλθε φέτος, μετά τον περυσινό πολύ σοβαρό τραυματισμό, που τον ανάγκασε να χάσει τη χρονιά. Είναι λογικό ότι θα χρειαστεί χρόνο για να ξαναγίνει αυτός που ήταν μέχρι τον Μάιο του 2014. Ο Ρομπέρ δείχνει διάθεση ακόμα να κάνει τη διαφορά, αγωνιζόμενος σε μια θέση την οποία προσπαθεί να μάθει. Ο Σουάρες μετά το μέτριο ξεκίνημά του, απόρροια της αποχής του την προηγούμενη χρονιά, άρχισε να βρίσκει τον εαυτό του και στα τελευταία παιγνίδια είναι ο γνωστός Σουάρες που μάθαμε όταν πρωτοήρθε στην Κύπρο. Ο Κουταντέρ επίσης προσπαθεί να βρει ρυθμό, αν και στα περισσότερα παιγνίδια δεν παίζει ακριβώς στη φυσική του θέση. Η ΑΕΛ και ο Μάκης Χάβος περιμένουν περισσότερα από τον Γάλλο. Ο μόνος που ανταποκρίνεται πλήρως στην αξία του είναι ο Αντράντε. Ο Πορτογάλος σχεδόν σε κάθε παιγνίδι είναι ο κορυφαίος της ΑΕΛ και ο άνθρωπος που προσπαθεί να τα κάνει όλα στο γήπεδο. Αμύνεται, κι όταν η ομάδα του είναι πίσω στο σκορ προσπαθεί να βοηθήσει και επιθετικά.

Κακά τα ψέματα όση δουλειά και να κάνει ο κ. Χάβος, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, οι 6 παίκτες-ηγέτες της λεμεσιανής ομάδας θα πρέπει να ανεβάσουν στροφές και να ηγηθούν της προσπάθειας μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα