ΑΕΛ: Νοκ άουτ ο Ρομό, δύσκολα ο Τζούνιορ

Είναι πολύ πιθανόν η ΑΕΛ αύριο στο ΓΣΠ να αγωνιστεί με δύο σημαντικές απουσίες.

Ο λόγος για τους Ρομό και Τζούνιορ. Το κτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι ο Ραφαέλ Ρομό είναι σοβαρό και για αυτό αποφασίστηκε όπως ο Βενεζουελανός κήπερ να παραμείνει εκτός της αυριανής αναμέτρησης. Ο Ρομό δεν έχει μπει ακόμα στις προπονήσεις κάτι που αναμένεται να γίνει από εβδομάδας. Αυτό σημαίνει

ότι κάτω από τα δοκάρια στον αυριανό αγώνα θα καθίσει ο Αντρέας Κίττος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΛ. Ήδη από την Τρίτη, ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΛ Αντρέας Μαυρής ξεκίνησε να ετοιμάζει τον Αγιαναπίτη τερματοφύλακα, έτσι ώστε να αναπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το κενό του συμπαίκτη του.
Δύσκολα, όμως, είναι τα πράγματα και για τον Τζούνιορ, ο οποίος δεν κατάφερε ακόμα να μπει στο γήπεδο. Σήμερα θα κάνει μια προσπάθεια να προπονηθεί όμως το πιθανότερο είναι πως θα χάσει το ντέρμπι με την Ομόνοια. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τη θέση του στο κέντρο της άμυνας θα πάρει ο Μιτρέα, αφού με τον ΑΠΟΕΛ η επιλογή του Σοάρες για παρτενέρ του Λαφράνς, αποδυνάμωσε την ομάδα στη μεσαία γραμμή. Και με δεδομένο ότι ο Σαβανέ νοιώθει ενοχλήσεις από τα κτυπήματα που δέχθηκε τη Δευτέρα και είναι εξαιρετικά αμφίβολος, η παρουσία του Σοάρες στο κέντρο μοιάζει μονόδρομος.

Να μην τριτώσει το κακό
Στην ΑΕΛ θεωρούν την αυριανή αναμέτρηση ως πολύ σημαντική για πολλούς λόγους. Η ομάδα προέρχεται από δύο ντέρμπι χωρίς νίκη, και με τίποτα δεν θέλουν να τριτώσει το κακό, για να μην μπλεχτεί σε περιπέτειες σε ό,τι αφορά τον βασικό της στόχο που είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Με μια νίκη στο ΓΣΠ, αφήνει πίσω της επτά βαθμούς έναν σημαντικό συνδιεκδικητή του στόχου, ενώ θα επιστρέψει η αισιοδοξία στην ομάδα. Και με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική η ΑΕΛ έχει εντός έδρας παιγνίδι με τον Ερμή, ενώ υπάρχουν δύο ντέρμπι θα της δώσει την ευκαιρία να πλησιάσει τις πιο πάνω από αυτή θέσεις.
Ο Πάμπος Χριστοδούλου προσπάθησε όλη την εβδομάδα να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του, ζητώντας τους να αφήσουν πίσω τους τον αγώνα της Δευτέρας και να αποδείξουν με την εμφάνισή τους ότι ήταν απλά μια κακή παρένθεση. Για τον τεχνικό της λεμεσιανής ομάδας είναι πολύ σημαντικό οι ποδοσφαιριστές του να αγωνιστούν με πάθος και όρεξη, να τρέξουν και να παλέψουν σε ολόκληρο το παιγνίδι.


Το σκέφτεται
Κάνει διάφορες σκέψεις όσον αφορά την 11άδα που θα παρατάξει και είναι σίγουρο ότι θα έχει αλλαγές. Πέρα των Κίττου και Μιτρέα, ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας σκέφτεται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Γεωργιάδη, ενώ και ο Σάσι θέτει σοβαρή υποψηφιότητα, για να βρεθεί στους βασικούς. Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και στη σημερινή τελευταία προπόνηση θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Συνεχίζεται σήμερα η προπώληση των εισιτηρίων για την αυριανή αναμέτρηση. Είναι, ακόμα, νωρίς να λεχθεί κάτι σχετικά με τον αριθμό των φίλων της ομάδας που θα βρεθούν και αύριο στο ΓΣΠ. Η αρχική απογοήτευση από την ήττα της Δευτέρας έχει περάσει και αυτό κάνει τους ανθρώπους της ΑΕΛ να ευελπιστούν ότι η ομάδα θα έχει και πάλι τη στήριξη του κόσμου της.

Keywords
Τυχαία Θέματα