ΑΕΛ: Νέα αρχή στο «Αμμόχωστος»

Να βάλει τέλος στο σερί χωρίς νίκες θέλει η ΑΕΛ στη Λάρνακα κόντρα στη Σαλαμίνα. Για τη λεμεσιανή ομάδα το τρίποντο είναι ο μόνος στόχος για να μπορέσει να διατηρηθεί στην 3η θέση και σε κοντινή απόσταση από τις πρώτες δύο θέσεις. Ταυτόχρονα, τρίποντο σήμερα σε βάρος μιας καλής ομάδας όπως η Σαλαμίνα θα δώσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και θα επιτρέψει σε όλους να αφήσουν πίσω τους μια περίεργη, από κάθε άποψη, εβδομάδα.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου υπολογίζει πολύ τη Σαλαμίνα, γι' αυτό και προετοίμασε τους ποδοσφαιριστές

του κατάλληλα. Τους είπε τι πρέπει να προσέξουν και τι να εκμεταλλευτούν. Τους είπε ότι ο αντίπαλός τους δεν θα έχει καμιά απολύτως σχέση με την ομάδα που κέρδισαν πανεύκολα στον πρώτο γύρο με 3-0 και ότι για να επιστρέψουν στις νίκες θα πρέπει να αποδώσουν καλά. Το ζητούμενο για την ΑΕΛ είναι να ΄ναι επιθετικά καλή, γιατί η αλήθεια είναι πως τα τελευταία δύο παιγνίδια δεν ήταν και γι' αυτό έμεινε στο μηδέν. Επίσης, κλειδί για τη νίκη σήμερα θα είναι να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

Τα αγωνιστικά δεδομένα

Η προετοιμασία της ΑΕΛ ολοκληρώθηκε χθες. Δεν υπολογίζεται μόνο ο τραυματίας Λούκας, ο οποίος αύριο θα υποβληθεί σε επέμβαση στη Γερμανία για να αποκατασταθεί η ζημιά που έχει υποστεί με τη ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου του αριστερού γονάτου. Εννοείται ότι εκτός είναι ο Μιτρέα, ο οποίος θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του την ερχόμενη αγωνιστική. Στον αντίποδα επιστρέφουν από τις τιμωρίες τους οι Αϊρόσα και Μέσκα. Ο Μέσκα αγωνίσθηκε για τελευταία φορά στις 10 Δεκεμβρίου, όταν σκόραρε μάλιστα κόντρα στην Αναγέννηση. Επίσης, στη διάθεση του κ. Χριστοδούλου θα βρίσκεται για πρώτη φορά ο Σάσι.

Με αυτά τα δεδομένα, η 11άδα της ΑΕΛ σήμερα θα αποτελείται από τον Ρομό στο τέρμα. Δεξιά θα είναι ο Αϊρόσα και αριστερά ο Φορτούνα. Στο κέντρο της άμυνας οι Τζούνιορ και Λαφράνς. Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να αγωνιστούν οι Σοάρες, Νικολάου και Σαβανέ, στα φτερά οι Γεωργιάδης και ένας εκ των Μέσκα ή Μπλάνκο και στην κορυφή της επίθεσης ο Αρουαμπαρένα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο κ. Χριστοδούλου επιλέξει τον Πίτι για το αρχικό σχήμα. Αν ναι, θα αγωνιστεί είτε ως δεκάρι είτε στο φτερό. Στα υπόψη βρίσκεται και ο Σάσι για το φτερό, ο οποίος αγωνιστικά είναι πιο έτοιμος από τους Μέσκα και Μπλάνκο.

Ερωτηματικό ο κόσμος

Είναι άγνωστος ο αριθμός των φίλων της ΑΕΛ που θα βρεθούν σήμερα στο «Αμμόχωστος» για να στηρίξουν την προσπάθεια των «κιτρίνων» να επανέλθουν στις νίκες. Ένας σημαντικός αριθμός οπαδών της λεμεσιανής ομάδας θα κάνε το ταξίδι στη Λάρνακα για να στηρίξει την ΑΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα