ΑΕΛ: Δοκιμάζει και αποφασίζει ο Χάβος

Τελευταία προπόνηση σήμερα για την ΑΕΛ και ο Μάκης Χάβος θα έχει ακόμα μια ευκαιρία για να πάρει τις αποφάσεις του όσον αφορά την 11άδα που θα παρατάξει αύριο στο ντεμπούτο του στο Παραλίμνι.

Ο Έλληνας τεχνικός δοκίμασε ήδη 1-2 σκέψεις του στις προηγούμενες προπονήσεις, όμως θα περιμένει και τη σημερινή τελευταία προπόνηση για να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Όπως και να έχει, ο κ. Χάβος περιμένει να δει αύριο μια ΑΕΛ

αποφασιστική, παθιασμένη και με καλή ψυχολογία στο Παραλίμνι, όπου μοναδικό στόχο θα έχει το τρίποντο. Η βαθμολογική συγκομιδή της λεμεσιανής ομάδας είναι τέτοια που δεν επιτρέπει άλλους χαμένους βαθμούς.

Ο νέος τεχνικός των «κιτρίνων» της Λεμεσού ζήτησε από τους παίκτες του σοβαρότητα και πειθαρχία. Τους ξεκαθάρισε ότι στην προπόνηση πρέπει να τα δίνουν όλα και να ακούνε με προσοχή τα όσα τους λέει και τα όσα τους διδάσκει σχετικά με την τακτική. Τους ανέβασε το ηθικό τις τελευταίες ημέρες που είναι μαζί τους, τονίζοντας ότι πιστεύει στις δυνατότητές τους και ότι είναι στο χέρι τους να το αποδείξουν και στον κόσμο με τις εμφανίσεις τους.

Ο κ. Χάβος θα λέγαμε ότι κάνει έναν αγώνα δρόμου με τον χρόνο, έτσι ώστε να περάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Η τακτική ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν του στη μέχρι σήμερα προπονητική του καριέρα και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και στην ΑΕΛ. Θέλει οι παίκτες του να παίζουν σωστά τακτικά, να είναι συμπαγείς αμυντικά για να αποκτούν αυτοπεποίθηση και να επιτίθενται συντονισμένα και με βάση τα όσα δουλεύουν στις προπονήσεις, για να έρθουν και τα γκολ. Ο Έλληνας τεχνικός ξέρει το μεγάλο επιθετικό πρόβλημα που έχει φέτος η ΑΕΛ (μόλις τρία γκολ σε 8 αγώνες), όμως πιστεύει ότι αν η ομάδα επιτίθεται σωστά και με πλάνο θα έρθουν και τα τέρματα.

Ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας δεν υπολογίζει για τον αυριανό αγώνα τους τιμωρημένους με κάρτες Αϊρόσα και Φέλτσερ και τον τραυματία Σιέλη. Δύσκολα θα προλάβει το παιγνίδι στο Παραλίμνι ο Ντεγκρά, ο οποίος εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις στη μέση. Με δεδομένη την απουσία από τα τελευταία παιγνίδια της ομάδας του (έχασε τα 4 από τα τελευταία 5), δύσκολα θα είναι στο αρχικό σχήμα ή στην αποστολή του αυριανού αγώνα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σκόβρον, ο οποίος τα έχει πάει εξαιρετικά όσες φορές κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Αργεντινό κίπερ. Επίσης είναι ακόμα αμφίβολη η παρουσία του Μέσκα, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε επίσης με πρόβλημα στη μέση και έχασε το προηγούμενο παιγνίδι με τον Άρη.

Αμφίβολος είναι και ο Σαμπού, ο οποίος λόγω ενοχλήσεων δεν προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς αυτή την εβδομάδα και η σημερινή προπόνηση θα δείξει αν θα προλάβει ή όχι τον αυριανό αγώνα. Πάντως, με απόντες τους Αϊρόσα και Σιέλη τυχόν απουσία και του Σαμπού θα μεγαλώσει το πρόβλημα στην άμυνα. Για τη θέση του κεντρικού αμυντικού υπάρχουν οι Κυριάκου και Ζιούλης, ενώ για το δεξί άκρο της άμυνας οι Ελευθερίου και Καραγκούνης. Ο Ελλαδίτης μπορεί να δώσει λύση και στο αριστερό άκρο και αν χρειαστεί και στο κέντρο της άμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα