ΑΕΛ: Άρχισαν οι σκέψεις για τον προγραμματισμό

Το κεφάλαιο προγραμματισμός έχει ανοίξει για τα καλά στην ΑΕΛ. Με δεδομένο ότι η λεμεσιανή ομάδα θα εξασφαλίσει εισιτήριο για το Γιουρόπα της ερχόμενης περιόδου, θα πρέπει οι κινήσεις που θα γίνουν να πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε η ομάδα να είναι συμπληρωμένη κατά έναν μεγάλο βαθμό όταν θα ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της.

Το θετικό είναι πως δεν θα γίνουν οι πάρα πολλές κινήσεις, αφού ο Μπρούνο Μπαλταζάρ θεωρεί ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές από το υφιστάμενο ρόστερ έχουν την ποιότητα

για να παραμείνουν και να στελεχώσουν τη νέα ΑΕΛ που θα ετοιμάσει. Θα γίνουν μόνο οι απαραίτητες κινήσεις, έτσι ώστε να δυναμώσει η ομάδα σε σχέση με πέρσι και να μπορέσει να διεκδικήσει υψηλότερους στόχους από τους φετινούς. Με άλλα λόγια, δεν θα γίνει η συνηθισμένη καλοκαιρινή εκκαθάριση του ρόστερ, ενώ αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές δεσμεύονται με συμβόλαιο και για του χρόνου.

Υπάρχουν οι 2-3 περιπτώσεις που είναι σημαντικές, όπως του Ρόμο και του Φορτούνα που έκαναν πολύ καλή χρονιά αλλά δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο. Με τον Βενεζουελάνο κίπερ έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές, όμως στα χέρια του έχει και άλλες προτάσεις, ενώ ο Φορτούνα είναι δανεικός από την Μπράγκα και, αν η ΑΕΛ θέλει να τον κάνει δικό της, θα πρέπει να καταβάλει στους Πορτογάλους ένα πολύ σημαντικό ποσό, που αγγίζει τις 350.000 ευρώ.

Επίσης, στην ΑΕΛ πιστεύουν ότι η ομάδα θα ωφεληθεί οικονομικά και από τη νέα ομάδα του Λούκας Σόουζα και μάλιστα οι άνθρωποι των «κιτρίνων» θεωρούν ότι το ποσό που θα μπει στα ταμεία τους θα είναι αρκετά μεγάλο. Αν δικαιωθούν οι εκτιμήσεις τους, τότε η ΑΕΛ θα μπορέσει να κάνει πιο μεγάλο προϋπολογισμό και να αποκτήσει ακόμη καλύτερους ποδοσφαιριστές. Εξελίξεις για το θέμα αυτό θα υπάρξουν σύντομα.

Νίκη και μόνο νίκη
Στον αγωνιστικό τομέα, η προετοιμασία της ΑΕΛ για τον αγώνα στην «Αρένα» το Σάββατο συνεχίζεται. Ο κ. Μπαλταζάρ έχει τονίσει στους παίκτες του ότι θα πρέπει να κερδίσουν τον αγώνα και να εξασφαλίσουν από αυτή την εβδομάδα το ευρωπαϊκό εισιτήριο και να μην μπουν στη διαδικασία να περιμένουν το αποτέλεσμα της Ομόνοιας. Φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι το έργο τους στην «Αρένα» θα είναι πολύ δύσκολο, όμως υπάρχει αισιοδοξία πως μπορούν να τα καταφέρουν. Ο Πορτογάλος τεχνικός για το παιγνίδι στη Λάρνακα δεν υπολογίζει μόνο στον τιμωρημένο Αρουαμπαρένα και στον τραυματία Τζούνιορ. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι πανέτοιμοι και στη διάθεσή του.

Σήμερα ξεκαθαρίζει
Σε μιαν άλλη εξέλιξη, σήμερα θα εκδικαστεί η έφεση που έχει καταχωρίσει η ΑΕΛ κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή για την ποινή που επιβλήθηκε στον ποδοσφαιριστή της Μιγκέλ Αρουαμπαρένα, για την αποβολή του στον αγώνα Κυπέλλου Coca - Cola με τον ΑΠΟΕΛ στις 19 Απριλίου 2017. Άρα, θα γίνει γνωστό αν ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει τελειώσει για φέτος ή αν θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά σε κάποιο από τα παιγνίδια που έχουν απομείνει. Όπως είναι γνωστό, ο Βάσκος έχει εκτίσει την τιμωρία των δύο αγώνων από την αποβολή του και, αν δεν δικαιωθεί, το Σάββατο θα ξεκινήσει να εκτίει και τις επιπλέον τρεις αγωνιστικές που του επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα