ΑΕΛ - Νέα Σαλαμίνα: Ο Ρομό έδωσε τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης!

Τη νίκη με 1-0 πήρε η ΑΕΛ απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα στο στάδιο "Αλφα Μέγα" για το πρώτο παιχνίδι για την φάση των "8" του κυπέλλου Coca Cola.

Σκόρερ των γηπεδούχων ο Ρομό στο 81΄, ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, γκολ το οποίο δίνει ένα μικρό προβάδισμα ενόψει ρεβάνς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν

δυνατά με πρώτη καλή στιγμή στο 24΄ όταν ο Ρομό στο τετ-α-τετ με τον Μελίσσα δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Ελλαδίτης κίπερ έκανε τεράστια απόκρουση.

Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν στο 33ο λεπτό με τον Τσίκο να κάνει μια θαυμάσια ατομική ενέργεια και να αδειάζει στον στον Σαλαλίχ, που έκανε το σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και μετά ο ίδιος έκανε εκ νέου νέο σουτ, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Επόμενη τελική, ένα σουτ του Ρόμο στο 42ο λεπτό το οποίο σταμάτησε εύκολα ο τερματοφύλακας της Σαλαμίνας. Στο 45' έγινε άλλο ένα μακρινό σουτ, αυτή την φορά από τον Κατσανίκλιτς.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στο 50ο λεπτό συγκεκριμένα, η Νέα Σαλαμίνα απείλησε με διπλή ευκαιρία. Ο Ντορεγκαράι έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ, έκανε το πλασέ όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ολιβέιρα. 

Φτάνοντας στο 78ο λεπτό, η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Οφόρι στην περιοχή. Εκτελεστής ήταν ο Ρόμο ο οποίος ήταν εύστοχος για το 1-0 και το προβάδισμα των γηπεδούχων. 

Στο 90' η Νέα Σαλαμίνα είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως η κεφαλιά του Ντορεγκαράι πέρασε λίγο έξω.

ΑΕΛ (Τ. Γιανέφσκι) Ολιβέιρα, Νταβόρ, Μιραλάς (Παπαφώτης 22'), Παντελή, Κατσανίκλιτς (Κασά 67'), Τσέρνιχ, Μπίλοβαρ, Τζάλμα, Κοντινέλα (Μπεραχίνο 67'), Ντέβαεστ, Ρόμο (Μιλιτσεάνου 88')

Στον πάγκο: Μούριελ, Κυριάκου, Τεϊσέιρα, Χασά, Μπεραχίνο, Παπαφώτης, Σιλβέστρος, Μιλιτσεάνου, Κολιάς, Ιωάννου, Νεοφύτου, Χριστοδούλου

Νέα Σαλαμίνα (Σ. Πουρσαϊτίδης) Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Κατσικάς, Τσίκο (Τιάγκο 90+1'), Μάντζεκ (Μαργκάσα 90+1'), Σαλαλίχ (Μποτεάκ 67'), Καρλίτος (Μιγκελίτο 90+1'), Ντορεγκαράι, Οφόρι, Ντιακιτέ

Στον πάγκο: Kίσσας, Μαλεκκίδης, Μιγκελίτο, Κουμουρής, Κλίμοβιτς, Φράγκος, Μποτεάκ, Λέουκο, Νικολάου, Μαργκάσα, Τιάγκο, Φελίπε

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Καλογήρου Μάριος

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

Keywords
Τυχαία Θέματα