ΑΕΚ:Με πίστη και αυτοσυγκέντρωση

Η μεγάλη ώρα για την ΑΕΚ έφτασε. Απόψε στις 21:30 ώρα Κύπρου στο «Nouveau Stade de Bordeaux» (Νέο Στάδιο του Μπορντό) θ’ αντιμετωπίσει μια από τις πιο ισχυρές ομάδες του Σαμπιονά.

Οι «κιτρινοπράσινοι» δεν υπερεκτιμούν την Μπορντό, τη σέβονται αλλά δεν τη φοβούνται και δηλώνουν αποφασισμένοι να την κοιτάξουν στα μάτια μέσα στην έδρα της. Ο Τόμας Κρίστιανσεν έδωσε πρώτος το σύνθημα από τη μέρα που έγινε η κλήρωση, ότι «ναι» υπολογίζει και σέβεται την Μπορντό, αλλά

πιστεύει πολύ στην ομάδα του. Αυτό που συνέχεια ήθελε να εμπεδώσει στους παίκτες του ήταν η αυτοσυγκέντρωση την οποία πρέπει να έχουν από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Σε καμιά περίπτωση να μην αποπροσανατολιστούν από την τακτική των Γάλλων και να παραμείνουν σταθεροί και πιστοί στις εντολές του προπονητή τους. Με τη σοβαρότητα που τους διακατέχει και μας έχουν συνηθίσει από την περυσινή χρονιά στο πρωτάθλημα, οι «κιτρινοπράσινοι» μπορούν να πάρουν το αποτέλεσμα εκείνο που θα τους αφήνει πιθανότητες πρόκρισης για τα πλέι οφ, φτάνει να έχουν και τον παράγοντα τύχη με το μέρος τους.

Η πρώτη επίσημη ενδεκάδα
Το πιο δύσκολο μέρος της δουλειάς για κάποιους ειδικούς είναι η τελική απόφαση για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Σημαντικό μέρος είναι και οι προπονήσεις, αλλά και το κοουτσάρισμα μαζί με τις αλλαγές οι οποίες μπορεί να γίνουν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Σε παιχνίδια όπως το αποψινό, οι προπονητές πρέπει να είναι απόλυτα σίγουροι για τις επιλογές τους. Αν επιλέξουν τους κατάλληλους, τότε η δουλειά τους στον πάγκο θα γίνει με λιγότερο άγχος. Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, εκτός από τον Λαμπάν, η απουσία του οποίου ήταν δεδομένη από τη μέρα που αποκτήθηκε. Ο Τόμας Κρίστιανσεν, για τον χώρο της μεσαίας γραμμής θα επιλέξει τους Τομάς, Μπόλιεβιτς και Λαρένα, χωρίς να έχει κάποια καλύτερη επιλογή. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι σίγουρα ο Τόνιο και μπροστά του αμυντικό δίδυμο οι Καταλά και Νίνου. Στο αριστερό άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ένας εκ των Μαρτσίνιακ και Χαραλάμπους, με τον Κύπριο διεθνή να έχει περισσότερες πιθανότητες. Ο Τόμας Κρίστιανσεν προβληματίζεται και για ακόμη μια θέση. Στο δεξί άκρο της άμυνας μπορεί να δούμε τον Ορτίθ ή τον Μιντίκκη. Αν αγωνιστεί ο δεύτερος τότε ο Ορτίθ θ’ αγωνιστεί πιο μπροστά και θα μείνει ο Μοντέιρο ή ο Τέτε στον πάγκο. Διαθέσιμος και υπολογίσιμος είναι και ο Νικόλας Εγγλέζου. Στην επίθεση ο Δανός τεχνικός θα έχει το πιο μεγάλο δίλημμα. Μυτίδης ή Άλβες. Αν θα επιλέξει να έχει περισσότερους παίκτες από τη περυσινή ομάδα στην ενδεκάδα, θα δώσει φανέλα βασικού στον Μυτίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα