Σοβαρή στην άμυνα, αποτελεσματική στην επίθεση

Τα ζητούμενα Καϊάφα, ενόψει της αποψινής πρώτης μάχης του «τριφυλλιού» με την Μπρόντμπι
Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στα πλέι οφ των ομίλων του Europa League θέλει να κάνει απόψε η Ομόνοια, στο πρώτο μέρος της διπλής της αναμέτρησης με τη λαοφιλέστερη ομάδα της Δανίας, Μπρόντμπι, στο «Brondby standium» της Κοπεγχάγης (21:00, Κύπρου).

Οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε για το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Είναι κάτι που ψάχνουν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Με καλά στατιστικά. Κυρίως

τα τελευταία χρόνια. Όμως, με τη μεγάλη διάκριση να τους ξεγλιστρά σχεδόν πάντα μέσα απ’ τα χέρια στο παρά κάτι και στις... λεπτομέρειες. Τούτη τη φορά οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν λένε ν’ αφήσουν τίποτα στην τύχη, αλλά προσπάθησαν, μελετώντας επισταμένα τον αντίπαλο, να γνωρίζουν τα πάντα που τον αφορούν και μάλιστα με πάσα λεπτομέρεια. Παρουσιάζονται σοβαροί και σοφότεροι, απ’ ότι τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν. Μα κυρίως αποφασισμένοι και έτοιμοι να κάνουν πράξη τον στόχο τους και να πάνε την ευρωπαϊκή τους βαλίτσα παρακάτω. Κάτι που σημαίνει ότι απόψε θα τα δώσουν όλα στο«Brondby standium», για να φθάσουν σε αποτέλεσμα που θα διευκολύνει την υπόθεση πρόκρισής τους ενόψει της ρεβάνς που θα ακολουθήσει σε μία βδομάδα στο «καυτό» από κάθε άποψη ΓΣΠ.

Στο στρατόπεδό της Ομόνοιας αντιμετωπίζουν με ρεαλισμό τις δεδομένες δυσκολίες που θα συναντήσουν κόντρα σε μία ιστορική ομάδα. Η οποία ψάχνει τα τελευταία χρόνια για να ξαναβρεί τη χαμένη της ταυτότητα. Γνωρίζουν ότι η Μπρόντμπι δεν είναι και στα καλύτερά της στο πρωτάθλημα (2/2 ήττες), κι αναγνωρίζουν τον αυξημένο βαθμό δυσκολίας της δικής τους αποστολής, σε μία έδρα που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμή. Άπαντες στην Ομόνοια βέβαια, αφότου η κληρωτίδα έφερε τους Δανούς στον δρόμο τους, δηλώνουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα και πίστη πως θα χειριστεί επιτυχώς και τη νέα διπλή αναμέτρηση. Η Ομόνοια χρειάζεται απόψε να παρουσιαστεί σοβαρή, πειθαρχημένη και έξυπνη στο παιχνίδι της. Στοιχεία που έδειξε, κυρίως κόντρα στη Γιαγκελόνια, πως τα διαθέτει απλόχερα. Ο περιορισμός των λαθών στο ελάχιστο, η μέγιστη συγκέντρωση σε ολόκληρο το 90λεπτο, η αυξημένη προσοχή στις στατικές φάσεις, ελέω... ύψους του αντίπαλου και κυρίως η αποτελεσματικότητα απέναντι στο αντίπαλο τέρμα, είναι τα στοιχεία που πρέπει να τη χαρακτηρίζουν για να μπορέσει να φθάσει στη νίκη ή ακόμα και στην ισοπαλία με εκτός έδρας τέρμα. Αυτό εξάλλου είναι και το ζητούμενο του Καϊάφα από τους παίκτες του.

Νοκ άουτ ο Γκουλόν
Δεν τα κατάφερε ο Γκουλόν να βγει νικητής στη μάχη που έδωσε με τον χρόνο και θα μείνει εκτός αποστολής για το χθεσινό παιχνίδι, όπως τόνισε χθες βράδυ ο Κώστας Καϊάφας. Έτσι, ο τεχνικός της Ομόνοιας χάνει ένα πολύτιμο εργαλεία στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Κώστας Καϊάφας, αναγκασμένος εκ των πραγμάτων, ετοιμάζει πλάνο χωρίς τον Γάλλο άσο και πλέον ο Φυλακτού είναι το φαβορί για να πάρει φανέλα βασικού. Πέρυσι ο νεαρός αγωνίστηκε μαζί με τους Οικονομίδη και Ασσίς στον άξονα, κι είχε στο ενεργητικό του αξιόλογες εμφανίσεις.

Η απουσία του Γκουλόν στο αρχικό σχήμα δεν διαφοροποιεί φυσικά την τακτική που θα ακολουθήσει η Ομόνοια. Όπως και στον αγώνα με τη Γιαγκελόνια στην Πολωνία, έτσι και απόψε το αφεντικό της έχει κατά νουν το 4-2-3-1. Με τον Παναγή κάτω από τα δοκάρια, τους Ράμος και Μαργκάσα στα άκρα της άμυνας και τους Λομπιανίτζε και Ρούνιε στα στόπερ. Στο κέντρο, η λογική λέει ότι θα δούμε δίδυμο Οικονομίδη - Φυλαχτού στον ανασταλτικό τομέα, ενώ οργανωτικά τον λόγο θα έχει ο Ασσίς. Εκτός κι αν προτιμήσει να παίξει και πάλι με τον Πορτογάλο στο δεξί άκρο της επίθεσης, τότε η αρχική 11αδα χωράει και τον Μπεμπέ. Αν όμως προτιμηθεί ο Ασσίς στο κέντρο, τότε θα έχουμε ένα εκ των Φοφανά-Κιρμ στο δεξί επιθετικό φτερό, Σκέμπρι αριστερά και κορυφή τον Σιέρινταν. Απόλυτοι πάντως, έχοντας απέναντί μας τον Κώστα Καϊάφα, δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ...

Δεν θα ΄ναι μόνη!
Όποιοι και να επιλεγούν από την τεχνική ηγεσία στο αρχικό σχήμα, ο στόχος της Ομόνοιας για αποτέλεσμα που να διατηρεί ορθάνοικτη την πόρτα της πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Λευκωσία παραμένει σταθερά αμετάθετος. Σύμμαχος πιστός της ομάδας και συμπαραστάτης στην προσπάθεια που θα καταβληθεί στη μάχη της Κοπεγχάγης θα είναι 200 φίλοι της, που έφθασαν στην πρωτεύουσα της Δανίας, είτε συνοδεύοντας την αποστολή των «πρασίνων» από την Τρίτη, είτε μέσω διαφόρων άλλων προορισμών. Μπορεί η μάχη της εξέδρας να είναι άνιση, όμως ο κόσμος της Ομόνοιας θα βοηθήσει και πάλι, αποτελώντας παράλληλα ένα επιπρόσθετο κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές του Κώστα Καϊάφα.

Τσέχος ρεφ
Διαιτητής της αποψινής αναμέτρησης στο «Brondby standium» είναι ο γνωστός μας Τσέχος Λίμπορ Κόβαρικ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Γίρι Μόλασεκ και Πετρ Μπλάζετς, ενώ 4ος ρεφ είναι ο Όντρετς Λερτς.

Καϊάφας: «Μοιρασμένες οι πιθανότητες πρόκρισης»
Πίστη στην ομάδα του, αλλά και στο θετικό αποτέλεσμα από τον τεχνικό της Ομόνοιας. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Kώστας Καϊάφας ανέφερε ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες, ενώ ο Ρούνιε τόνισε ότι θα τα δώσουν όλα για το θετικό αποτέλεσμα. Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο:

Κ. Καϊάφας: «Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτό τον γύρο. Είναι ξεχωριστά τα παιχνίδια αυτά για μας. Θα δώσουν οικονομική ανάσα στο σωματείο, ενώ ο κόσμος μας θέλει πολύ την ευρωπαϊκή επιτυχία. Οι παίκτες μου είναι αποφασισμένοι και θα παλέψουν. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια παραδοσιακή ομάδα, που ξέρει τι θέλει το γήπεδο. Δεν έχει ξεκινήσει καλά, αλλά δεν μας παρασύρει. Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες.

Τα θετικά και αρνητικά της Μπρόντμπι: «Είναι έμπειρη ομάδα, ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, δουλέψαμε σε αυτόν και πιστεύουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ρούνιε: Ήρθαμε για να παίξουμε ένα πολύ σημαντικό ματς και προετοιμαστήκαμε πολύ καλά. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για μας και για τον κόσμο. θα τα δώσουμε όλα για ένα καλό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα