ΑΕΚ: Ομαδικότητα, σταθερότητα και… ρεκόρ δεκαετίας

Χωρίς ίχνος υποτίμησης, οι «κιτρινοπράσινοι» προετοιμάζονται για την πέμπτη σερί νίκη στο ΓΣΖ.

Μπορεί η ΑΕΚ να μην άρχισε καλά το πρωτάθλημα στο ΓΣΖ, αλλά όπως είναι τώρα τα πράγματα, έχει την ευκαιρία να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ. Στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της εξήλθε ισόπαλη 2-2 με τον ΑΠΟΕΛ, στο δεύτερο κέρδισε 2-1 την Ένωση και στο

τρίτο έχασε από τη Νέα Σαλαμίνα. Ακολούθησε η νίκη με 2-1 στο ντέρμπι με την Ομόνοια με 2-1. Από τότε η ομάδα της Λάρνακας μετράει μόνο νίκες στην έδρα της. Νίκη 3-2 με την Αγία Νάπα, 2-0 τον Ερμή και 3-0 την Πάφο. Τέσσερεις κατά σειρά νίκες και στο επόμενο παιχνίδι με την Δόξα, όπου είναι το μεγάλο φαβορί, αν κερδίσει θα καταφέρει αυτό που έκανε ξανά πριν από δέκα χρόνια. Πολύ διαφορετικά τα δεδομένα βέβαια. Το 2005-06 οι «κιτρινοπράσινοι» κέρδισαν κατά σειρά τον Εθνικό με 3-0, την Ένωση με 1-0, την ΑΕΛ με 2-0, το ΘΟΪ με 2-0 και τον ΑΠΟΠ/ΚΙΝΥΡΑ με 5-0. Πέτυχε 13 γκολ και δεν δέχθηκε κανένα, τερμάτισε όμως όγδοη με μόλις 31 βαθμούς.

Τώρα η ΑΕΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην 14η αγωνιστική και έχει 33 βαθμούς. Χρειάζεται όμως πάρα πολύ η έδρα. Την έδρα τη δημιουργεί ο κόσμος, ανεξάρτητα από το γήπεδο. Στην περίπτωση της ΑΕΚ, όμως, το συγκεκριμένο γήπεδο είναι από τα πιο αφιλόξενα για έναν φίλαθλο, αλλά και για τους παίκτες οι οποίοι δεν νιώθουν από κοντά τον παλμό του κόσμου. Επίσης γίνεται ευκολότερο και το έργο των φιλοξενουμένων, οι οποίοι δεν νιώθουν ότι αγωνίζονται εκτός έδρας. Με όλ’ αυτά καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό που κάνει η ομάδα της Λάρνακας είναι άθλος. Και η ομάδα αλλά και ο κόσμος δεν απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Γι’ αυτό όμως υπάρχει ημερομηνία λήξης, αφού το νέο γήπεδο θα είναι έτοιμο για το επόμενο πρωτάθλημα. Όμως οι παίκτες του Τόμας Κρίστιανσεν θα πρέπει να κλείσουν τα μάτια, αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι, και να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, η οποία είναι αυτή που στο τέλος θα της δώσει σοβαρό πλεονέκτημα για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Εκτός από το ΓΣΖ, αυτό που κάνει τη διαφορά μέχρι στιγμής στην ΑΕΚ είναι η ομαδικότητα στον αγωνιστικό χώρο και όχι μόνο, αλλά και η σταθερότητα σε κάθε παιχνίδι. Αν καταφέρουν και συνδυάσουν τα πιο πάνω και συνάμα εκμεταλλευτούν το ΓΣΖ στα τελευταία του παιχνίδια, τότε θα είναι και η χρονιά που θα γράψουν ιστορία.

Πλάνο με αλλαγές
Οι επιστροφές των Καταλά και Ορτίθ από τιμωρία, σίγουρα θα αναγκάσουν τον τεχνικό της ΑΕΚ να προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με την Πάφο. Οι αντικαταστάτες τους τα πήγαν περίφημα, αλλά και όσοι αγωνίστηκαν σε νέες θέσεις, όμως ο Τόμας Κρίστιανσεν, κακά τα ψέματα, θα έχει στο μυαλό του και το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Πολύ καλή η Δόξα, σίγουρα δεν την υποτιμά ο Δανός τεχνικός, αλλά μέσω του αγώνα αυτού θα προετοιμάσει και το πλάνο του για το μεγάλο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Μοναδική απουσία με τη Δόξα θα είναι ο τραυματίας Σεράν Πόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα