ΑΕΚ: Με τις καλύτερες προϋποθέσεις

Κέρδισε δυο φορές τον Απόλλωνα και τον αμφισβήτησε τόσο έντονα όσο καμία άλλη ομάδα στη φετινή περίοδο. Το Σάββατο θα ταξιδέψει στο Τσίρειο για να … τριτώσει το καλό και σε περίπτωση που φύγει με το διπλό, τότε αναπόφευκτα ο στόχος θα αναθεωρηθεί.

Η ΑΕΚ θα πάει στη Λεμεσό με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Τα πλείστα στοιχεία γέρνουν την πλάστιγγα προς τη μεριά της και καλείται να τα εκμεταλλευτεί ώστε να πλησιάσει στους τρεις βαθμούς τον Απόλλωνα.

Καταρχάς, η ομάδα της Λάρνακας γνωρίζει όσο κανένας άλλος τον

τρόπο για να κερδίσει τον επόμενο της αντίπαλο. Δυο φορές συναντήθηκαν και τον διέλυσε, 5-2 και 3-1.

Δεύτερον, το άγχος και η πίεση είναι στην αντίπερα όχθη. Η ήττα των γαλάζιων από τον Ερμή και η οπισθοχώρηση στη 2η θέση, μετέφεραν στον Απόλλωνα τα πιο πάνω. Στην ΑΕΚ επικρατεί ηρεμία μετά την επιτυχία κόντρα στην Ομόνοια και θα πάει στη Λεμεσό με σύμμαχο το ψυχολογικό κομμάτι.

Τρίτον, ενδεχομένως και το σημαντικότερο είναι το στυλ παιγνιδιού της ομάδας. Η λογική λέει ότι ο Απόλλωνας δεν έχει την πολυτέλεια για νέα γκέλα και θα μπει επιθετικά στο παιγνίδι. Δηλαδή να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Αυτός ο τρόπος παιγνιδιού αρέσει στην ΑΕΚ, η οποία θα επιδιώξει να παραταχθεί με σωστό αμυντικό πλάνο και να χτυπήσει στην … κόντρα.

Το αρνητικό είναι η απουσία του Τομάς. Ενός ποδοσφαιριστή με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, κάθετη μπαλιά από τον άξονα και σκόρερ. Το κενό του Ισπανού είναι μεγάλο και ο Κρίστιανσεν καλείται να το περιορίσει στο ελάχιστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα