ΑΕΚ: Η λογική – Τσάβι και οι 7-8 προσθήκες

Η πετυχημένη τακτική του Τσάβι Ρόκα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει και ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που έκανε και στο περσινό κτίσιμο του ρόστερ.

Δηλαδή περίπου 13 παίκτες για βασικούς πρώτης επιλογής και για αντικαταστάτες τους, όταν χρειάζονται θα είναι νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Από τον περασμένο Ιανουάριο αποκτήθηκε ο Μιντίκκης και τα πήγε πολύ καλά όταν χρειάστηκε, ενώ στο φετινό ρόστερ είναι ήδη και ο Χατζηγιαννακού, ο οποίος αναμένεται να δικαιώσει τον Τσάβι Ρόκα.

Σημαντική

ήταν βέβαια και η προσφορά των υπόλοιπων Κυπρίων που συνεχίζουν στην ΑΕΚ όπως του Κυπριανού, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν ο Μυτίδης, ο Εγγλέζου και ο πολύπειρος Χαραλάμπους. Αν προσπαθήσουμε να μπούμε λίγο στην λογική – Τσάβι και να κάνουμε μαζί του τον προγραμματισμό, τότε σίγουρα θα αρχίσουμε με δεδομένο ότι θα κάνουμε 7-8 μετεγγραφές. Αποχώρησαν από το ρόστερ οι Κολαούτι, Σκοπελίτης και Βάντερ, ενώ αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο οι Παύλου, Νέγκρι, Μασάνα, Σίπο και Φροξυλιάς.

Αν υπολογίσουμε και τον τραυματία Μουρίγιο, ο οποίος σίγουρα δεν θα γραφτεί στην αρχική λίστα, αυτό που επείγει είναι η απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών, μάλλον από την Ισπανική αγορά και με το ίδιο στυλ παιχνιδιού.

Έναν τερματοφύλακα για την αναπλήρωση του Τόνιο και ακόμη έναν, αν δεν ανανεωθεί το συμβόλαιο με τον Ζάνο Μυτίδη. Δεν καίγεται για απόκτηση αριστερού μπακ, αφού εκεί εκτός από τον Χαραλάμπους μπορεί να αγωνιστεί ο Μιντίκκης, ο οποίος μπορεί να παίξει και στην θέση του Ορτίθ αλλά και πιο μπροστά, Αυτό που επείγει επίσης, είναι η απόκτηση καθαρόαιμου επιθετικού που θα ενισχύσει τον Μυτίδη και τον Κάντε, αλλά και ακραίου επιθετικού που θα αναπληρώσει το μεγάλο κενό του Βάντερ. Για τη μεσαία γραμμή υπάρχουν ήδη στο ρόστερ οι Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Λαμπάν και Τομάς. Θα χρειαστεί ακόμα ένας κεντρικός χαφ, με τον Ελκούγια Γκριγκαλασβίλι του Οθέλλου να είναι στους υποψήφιους για να φορέσουν την «κιτρινοπράσινη» φανέλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα