ΑΕΚ: Η αποστολή της έχει ξεκάθαρο στόχο

Με τα στοιχεία της σοβαρότητας και της αισιοδοξίας να κατέχουν περίοπτη θέση στις... αποσκευές της, η αποστολή της ΑΕΚ αναχωρεί σήμερα από το Αεροδρόμιο Λάρνακας (11:30΄) για το Δουβλίνο, κι ακολούθως οδικώς θα κατευθυνθεί στο Μπέλφαστ, όπου το βράδυ της Πέμπτης θα αντιμετωπίσει την Κλίφτονβιλ.

Στόχος των «πρασινοκιτρίνων» της Λάρνακας, τι άλλο, πέραν από αποτέλεσμα, το οποίο θα ανοίξει ορθάνοικτα την πόρτα της πρόκρισης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, στο αυριανό πρώτο μέρος της διπλής της αναμέτρησης

με τους Βορειοϊρλανδούς.
Άπαντες στο «πρασινοκίτρινο στρατόπεδο», ψυχολογικά ανεβασμένοι από τη διπλή νίκη-πρόκριση επί της Φολγκόρε και την ολοένα και πιο βελτιωμένη εικόνα που εκπέμπει από αγώνα σε αγώνα η ομάδα, δηλώνουν με βεβαιότητα ότι η ΑΕΚ μπορεί να υλοποιήσει τον στόχο. Στο «στρατόπεδό» της, βέβαια, συμφωνούν ότι η ομάδα τους είναι και πάλι το φαβορί στην υπόθεση πρόκριση (όπως και στον 1ο προκριματικό γύρο), ωστόσο κατανοούν πλήρως πως θα πρέπει να το αποδείξουν και στην πράξη. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ πιστεύουν ακράδαντα πως η ομάδα θα υπερβάλει εαυτόν και θα καταφέρει να φθάσει σε αποτέλεσμα, το οποίο θα τοποθετεί πολύ γερά τις βάσεις για την πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς.
Κυριάκος Δημητρίου: «Έχουμε αυτοπεποίθηση και... πίστη στην ομάδα»
Στις τάξεις της ομάδας, πάντως, δεν συνεπαίρνονται από τον... αέρα του φαβορί, κι ούτε πετάνε στα σύννεφα. Ξέρουν πολύ καλά, αφού έχουν μελετήσει λεπτομερώς τον αντίπαλο (στην ετοιμασία του πλάνου βοήθησε τα μέγιστα η παρουσία του Δημήτρη Δημητρίου στο νικηφόρο 2-0 των Βορειοϊρλανδών επί της Ντιφερντάτζε) πού πάνε και τι θέλουν. Έχουν πλήρη επίγνωση των δυσκολιών της αποστολής τους, αναγνωρίζοντας και τις ιδιαιτερότητες που θα συναντήσουν το βράδυ της Πέμπτης στον τεχνητό χλοοτάπητα του «Σόλιτουντ». Γι’ αυτό κι αποφεύγουν επιμελώς τα πολλά και προπαντός τα μεγάλα λόγια. Οι δηλώσεις στη «Sporttime», άλλωστε, του εκπροσώπου Τύπου του Σωματείου Κυριάκου Δημητρίου καταδεικνύουν ξεκάθαρα τον τρόπο που προσεγγίζουν τη μάχη στη Β. Ιρλανδία οι Λαρνακείς:
«Με ένα θετικό αποτέλεσμα κερδίζεις ψυχολογία, χτίζεις αυτοπεποίθηση. Σε ευρωπαϊκό παιχνίδι χτίζεις και για το μέλλον, όσον αφορά τη συγκομιδή βαθμών. Είναι και ο επαναληπτικός στη Λάρνακα. Πάμε στη Β.Ιρλανδία για να θέσουμε βάσεις πρόκρισης. Αυτό είναι κάτι, όμως, το οποίο προϋποθέτει από μέρους μας σύνεση, σοβαρότητα και προπαντός αποφασιστικότητα και πάθος. Αξιολογούμε τον επικείμενό μας αντίπαλο με τον ίδιο τρόπο, με ιδιαίτερη προσοχή και με κάθε λεπτομέρεια, όπως κάνουμε πάντα, ώστε να είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές. Προπαντός, παραβλέπουμε τα σχόλια περί ευνοϊκής κλήρωσης και εύκολης αποστολής και ετοιμαζόμαστε για γερή μάχη. Με τα παραπάνω στοιχεία να μας χαρακτηρίζουν, μπορούμε να υλοποιήσουμε τον στόχο μας. Έχουμε αυτοπεποίθηση και προπαντός πίστη στην ομάδα μας».
Ενισχυμένη
Αγωνιστικά, πάντως, ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ υπολογίζει σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του και στην αποστολή στο Σαν Μαρίνο, πλην βεβαίως του Ματέους Ταουντούλ (παραχωρήθηκε, όπως και αναμενόταν, δανεικός στην ΑΕΖ). Στα συν της καινούργιας δοκιμασίας καταγράφεται φυσικά το γεγονός της παρουσίας τούτη τη φορά στην αποστολή των Χουάν Ορτίθ και Ρουβέν Μίνιο. Ο πολύπειρος Ισπανός, ο οποίος εξέτισε την ποινή της κόκκινης κάρτας με την Μπορντό, αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά το εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος (28 Απριλίου), κάτι που αυξάνει τη δυναμικότητα της ομάδας στο δεξί άκρο αμύνης. Όσο για τον νεοαποκτηθέντα Ρουβέν Μινιό, μάλλον θα πάρει αύριο βράδυ και το βάπτισμα του πυρός με τα «πρασινοκίτρινα», μιας κι αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό της «φυγής» Τόνιο. Χώρια πως ο έτερος κίπερ της ομάδας Μικέλ Σαϊθάρ δεν φαίνεται να εμπνέει το αφεντικό της ΑΕΚ.
Τα παραπάνω, σε σχέση βέβαια και με το ποιόν του νέου αντιπάλου, αλλά και τον βελτιωμένο βαθμό ετοιμότητας των Μοϊσόφ και Τέτε, προαναγγέλλει βεβαίως αλλαγές στην ενδεκάδα που ετοιμάζει ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ για τον αγώνα στο Μπέλφαστ, σε σχέση με το ματς που προηγήθηκε στο στάδιο του Σαν Μαρίνο.
Εκτός αποστολής, φυσικά, είναι ο προερχόμενος από επέμβαση Ακοράν (ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας), όπως επίσης και το τελευταίο απόκτημα της ομάδας Τζοάν Τρουγιόλς.
32μελής αποστολή
Η αποστολή της ΑΕΚ με προορισμό το Μπέλφαστ αριθμεί 32 μέλη. Είκοσι εξ αυτών είναι οι ποδοσφαιριστές και αρχηγός της, ο Εύμαιος Ευθυμιάδης (Υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος). Αναλυτικότερα, οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν είναι: David Catala, Ruben Minio, Ηλίας Χαραλάμπους, Joan Tomas, Vladimir Boljevic, Νικόλας Εγγλέζου, Jorge Larena, Κωνσταντίνος Μιντίκκης, Mikel Saizar Soroa, Juan Manuel Ortiz, Andre Alves, Γιάννης Μιχαήλ, Vincent Laban, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Alberto Sansinena (Tete), Ander Murillo, Daniel Mojsov, Θωμάς Ιωάννου, Ivan Trickovski, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα