ΑΕΚ: Γνώριζαν το ρίσκο που έπαιρναν

Ο Τσάβι Ρόκα θα αναλάβει και χρέη… προπονητή μέχρι να αναλάβει τα ηνία ο Ιμανόλ Ιντιακέθ
-----------------------------------------------------------------------

Αναγνώριζαν εξαρχής το ρίσκο με τον προπονητή και ήταν αποφασισμένοι να το πάρουν. Από το Σάββατο, η ΑΕΚ εισήλθε στα βαθιά της προετοιμασίας της, δίνοντας το πρώτο φιλικό της, χωρίς το νέο προπονητή της Ιμανόλ Ιντιακέθ. Και θα πορευτεί σχεδόν μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της στα προκριματικά

του Γιουρόπα Λιγκ, χωρίς τον Ισπανό τεχνικό.

Το Σάββατο, η Γέιδα επικράτησε της Ρεάλ Καστίγια με 3-0 στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» και παρέμεινε «ζωντανή» στο κυνήγι της ανόδου στην Σεγκούντα Ντιβιζιόν, αφού προκρίθηκε στον τελευταίο γύρο των Play Off. Ως εκ τούτου, η κάθοδος του Ιμανόλ Ιντιακέθ στην Κύπρο υπολογίζεται στα τέλη Ιουνίου, καθώς οι υποχρεώσεις του με την Γέιδα ολοκληρώνονται στις 26 του μήνα. Στις 30 Ιουνίου η ΑΕΚ θα δώσει τον πρώτο επίσημο αγώνα της για τον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Μέχρι την έλευση του κ. Ιντιακέθ, την ευθύνη της ομάδας θα έχει ο βοηθός του, Αντόνιο Ιντάλγκο, στο πλευρό του οποίου θα βρίσκεται ο Τσάβι Ρόκα. Η παρουσία του Ισπανού τεχνικού διευθυντή, του ανθρώπου που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον την ομάδα, διασφαλίζει πως η απουσία του προπονητή δεν θα «κοστίσει» ούτε στο ελάχιστο. Βοηθητικά λειτουργεί και η καλή ομοιογένεια της ομάδας αλλά και ο χαμηλός βαθμός δυσκολίας στον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Την ίδια ώρα, ο Τσάβι Ρόκα συνεχίζει τις προσπάθειες ενίσχυσης της ομάδας, με τη θέση του τερματοφύλακα ν’ αποτελεί προτεραιότητα και να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ θέλει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, και με την καλύτερη δυνατή επιλογή, τον αντικαταστάτη του Τόνιο Ραμίρεθ, ο οποίος εμμένει στην απόφασή του ν’ αποχωρήσει από την ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα