ΑΕΔ Ελληνικής Τράπεζας: Στις προτεραιότητες μας η ναυτιλία

Η Ελληνική Τράπεζα τοποθετεί τη ναυτιλία ανάμεσα στις προτεραιότητές της, δήλωσε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, Όλιβερ Γκάτζκε, τονίζοντας ταυτόχρονα πως από τις πιο πιεστικές προκλήσεις είναι η ανάγκη αντιμετώπισης θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG).

«Η βιομηχανία δέχεται έντονη πίεση για να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, να υιοθετήσει βιώσιμες πρακτικές και

να βελτιώσει την ευημερία των εμπλεκόμενων μερών. Ταυτόχρονα, οφείλει να τηρεί υψηλά πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης και να συμμορφώνεται με περίπλοκους κανονισμούς», ανέφερε ο κ. Γκάτζκε, χαιρετίζοντας το συνέδριο Marine Money, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, ο κ. Γκάτζκε τόνισε πως ως τράπεζα, δεσμευόμαστε στην υποστήριξη των πελατών μας στις προσπάθειές τους να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες πρακτικές. Πιστεύουμε ότι τα κριτήρια ESG είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την μακροχρόνια επιτυχία και τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης.

«Είμαστε σίγουροι ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία θα ανταποκριθεί και σε αυτή την πρόκληση, καθώς υπόκειται σε αυστηρές ρυθμίσεις και είναι συνηθισμένη στις προκλήσεις», τόνισε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του τμήματος Ναυτιλίας της Ελληνικής Τράπεζας, Δημήτρης Τζαβάρας, συμμετέχοντας σε πάνελ συζήτησης έδωσε τις δικές του εισηγήσεις για τις χρηματοδοτικές επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι Κύπριοι ιδιοκτήτες και επενδυτές.

Ο επικεφαλής Οικονομολόγος της Ελληνικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Βραχίμης ανέφερε ότι η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει τη σταδιακή της ανάκαμψη μετά τις ισχυρές αρνητικές επιδράσεις που προκάλεσε η υγειονομική πανδημία και η διένεξη Ρωσίας/Ουκρανίας.

«Η ανάκαμψη αυτή διαφέρει μεταξύ των κύριων οικονομιών. Οι Ευρωπαϊκές οικονομίες αναμένεται να ανακάμψουν μετά την πάροδο του αρνητικού οικονομικού κλίματος κατά το χειμώνα και η αμερικάνικη οικονομία θα εισέλθει σε μικρή ύφεση το πρώτο εξάμηνο του έτους ανακάμπτοντας το δεύτερο εξάμηνο του έτους», είπε.

Σημείωσε δε πως το παγκόσμιο εμπόριο αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,7% το 2023 σε σχέση το 2022 υποβοηθώντας την περαιτέρω ανάκαμψη της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΔ Ελληνικής Τράπεζας,aed ellinikis trapezas