Η αστυνομία απαγόρεψε τα κορεό για τον Λουκάκου!

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ίντερ θέλησαν να δημιουργήσουν ένα κορεό στήριξης για τον Ρομέλου Λουκάκου που δέχτηκε ρατσιστική επίθεση, αλλά οι αρχές το απαγόρευσαν.

Μια περίεργη απόφαση πήρε η αστυνομία στον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό του Coppa Italia ανάμεσα στην Ίντερ και τη Γιουβέντους. Οι οργανωμένοι οπαδοί των «νερατζούρι» θέλησαν να σηκώσουν ένα μεγάλο κορεό σε όλο το πέταλο, το οποίο θα ήταν αφιερωμένο στον Ρομέλου Λουκάκου και θα έστελνε μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Παρόλα αυτά, οι αρχές αποφάσισαν
να απαγορεύσουν στους οπαδούς να σηκώσουν αυτό το κορεό, παίρνοντας τα σχετικά μπάνερ. Και αυτό έφερε την αντίδραση των οργανωμένων που με ανακοίνωσή τους εξαπέλυσαν επίθεση στην αστυνομία.

«Η απαγόρευση που υπήρξε χθες το βράδυ, δηλαδή η αφαίρεση των πανό από τις κερκίδες, είναι αποτέλεσμα μιας χαριστικής και μάλλον περίεργης αδικίας απέναντι σε μια αντιρατσιστική χορογραφία που θέλαμε να σηκώσουμε.

Ναι, γιατί η δυσαρέσκεια μας προκύπτει από την έλλειψη εξουσιοδότησης για τη δημιουργία της προαναφερθείσας χορογραφίας, η οποία θα απαιτούσε φόρο τιμής στη χειρονομία του Λουκάκου στο γήπεδο της Γιουβέντους.

Μια χορογραφία κατά του ρατσισμού, ένα θέμα που τις τελευταίες εβδομάδες είχε ριζώσει στις αθλητικές στήλες της τηλεόρασης και των εφημερίδων. Αντίθετα, ως συνήθως, η αλήθεια παραποιήθηκε, ρίχνοντας το ζήτημα της πώλησης εισιτηρίων του “Euroderby” λόγω αυτής της διαμαρτυρίας: μια πώληση που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα εφαρμοστεί», ανέφερε η ανακοίνωση.

Μάλιστα, το κορεό αναμένεται να είχε μια εικόνα στην κερκίδα, όπως η παρακάτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λουκάκου,loukakou