Άδοξο τέλος στο Λευκόθεο

Διακοπή στον αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ μετά τη ρίψη αντικειμένων από οπαδούς των «γαλαζοκιτρίνων»
Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ο τέταρτος αγώνας της σειράς για την Ημιτελική Φάση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας, ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Πετρολίνα ΑΕΚ.

Ενάμισι περίπου λεπτό πριν από

την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά, μετά από ρίψεις αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και ενώ το σκορ ήταν στο 73-64 υπέρ των φιλοξενουμένων.

Η τύχη του αγώνα θα κριθεί από τον Αθλητικό Δικαστή, αν και τα γεγονότα δείχνουν ποιος έχει την ευθύνη για τη διακοπή. Στο αγωνιστικό κομμάτι το παιχνίδι στο Λευκόθεο ήταν συναρπαστικό, με τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά τους καλά διαστήματα.

Πολύ δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ, στο 7:20 προηγήθηκε 19-11 και αύξησε τη διαφορά στους δεκατρείς πόντους (25-12), ενώ με την ολοκλήρωση της περιόδου οι Λαρνακείς μείωσαν στους έντεκα (26-15). Στο 16:30 ο ΑΠΟΕΛ ήταν μπροστά με 35-26, με τους φιλοξενούμενους να σημειώνουν έπειτα εννέα σερί πόντους (τέσσερεις ο Μπρέζετς, τρίποντο ο Τομάς, δύο ο Άντερσον) και να ισοφαρίζουν σε 35-35. Όμως η ομάδα της Λευκωσίας ήταν πάλι μπροστά στο ημίχρονο, με 42-39.

Στα μέσα της 3ης περιόδου οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ (48-46 για τους γηπεδούχους). Στη συνέχεια (3΄ και 38'' πριν από τη λήξη) ακολούθησε διακοπή του αγώνα για 20 περίπου λεπτά, λόγω ρίψης αντικειμένων από την κερκίδα. Με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου οι "γαλαζοκίτρινοι" ήταν μπροστά με 59-56.

Με ένα σερί έντεκα πόντων ξεκίνησε τη Δ' περίοδο η Πετρολίνα ΑΕΚ (τρίποντο ο Μπιγκς, από δύο οι Σιζόπουλος, Τομάς, Μπρέζετς, Άντερσον) παίρνοντας προβάδισμα οκτώ πόντων (67-59). Μέχρι το 35' το σκορ οδηγήθηκε στο 69-60 υπέρ των φιλοξενουμένων, ενώ στην συνέχεια ο Τομάς με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του δώδεκα πόντων (72-60). Στο 38' το σκορ πήγε στο 73-64 και λίγο αργότερα προέκυψε η δεύτερη διακοπή του αγώνα, η οποία ήταν οριστική.

Ανακοίνωση ΑΠΟΕΛ
Αργά το βράδυ ο ΑΠΟΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση για τα συμβάντα: «Στο θέατρο του παραλόγου αρνούμαστε πια να συμμετέχουμε. Ο ΑΠΟΕΛ δεν ψάχνει ποτέ άλλοθι, αλλά δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στους υποκινητές των επεισοδίων.

Το τρίο της διαιτησίας και αυτοί που τους όρισαν ήταν οι ηθικοί αυτουργοί, που ίσως επιβραβευτούν για τη διατεταγμένη αποστολή τους. Θα επανέλθουμε με ανακοίνωση για τα πάντα όλα που συμβαίνουν στον κακόμοιρο χώρο της κυπριακής καλαθόσφαιρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα