Αδούλωτη Κερύνεια: Να μείνουν κλειστά τα οδοφράγματα - «Δημογραφικός βιασμός»

Υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπουργικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Αρχιεπίσκοπο, τις τοπικές αρχές και άλλους απέστειλε το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» στο οποίο, όπως αναφέρεται, προσφέρεται για μια καθαρά Κυπριακή Ελληνική αξιολόγηση της κατάστασης γύρω απο το Κυπριακό, ενόψει των ξεκάθαρων πλέον εχθρικών προς την Κύπρο και τον Ελληνισμό, τουρκικών θέσεων και προθέσεων, καθώς και των συνεχιζόμενων φιλοτουρκικών θέσεων και προθέσεων της Βρετανίας και Αμερικής. 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που συνοδεύει το Υπόμνημα, «εκτιμούμε ότι ευρισκόμαστε, στο παρά  πέντε, ολομέτωπης διπλωματικής επίθεσης  από Τουρκία, Βρετανία και Αμερική να συναινέσουμε σε αυτή τη φάση, στη νομιμοποίηση των σημερινών κατοχικών δεδομένων με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, το περιεχόμενο της οποίας θα είναι τέτοιο ώστε: Άμεσα να προνοεί τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη δημιουργία μιας Νέας Κύπρου, εδραιωμένης σε ένα απαρτχάιντ δύο Κρατών πλασματικά «επανενωμένων», Να εδραιώνει τη μόνιμη Τουρκική κηδεμόνευση  και ομηρία ολόκληρης της Κύπρου μέσα από τις συνταγματικές δομές της ΔΔΟ ( για τις οποίες ήδη υπάρχουν συγκλίσεις), Να προδιαγράφει ημερομηνία λήξης για τον Κυπριακό Ελληνισμό, Να παρέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για Τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου

Η «Αδούλωτη Κερύνεια» ανησυχεί πως «οδεύουμε δηλαδή σε επανάληψη αυτού που έγινε το 1960 με το Σύνταγμα της Ζυρίχης και τις ψεύτικες υποσχέσεις, για πρόοδο και ευημερία. Είπαμε το νενικήκαμε σε ένα Σύνταγμα του οποίου οι νονοί μερίμνησαν να περιλάβουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διάλυση της Δημοκρατίας για την οποία προορίζετο. Οι συντάκτες του δοτού Συντάγματος  έδιδαν ψεύτικες υποσχέσεις διότι είχαν ήδη επεξεργασμένο τον οδικό χάρτη διάλυσης της Δημοκρατίας για την οποία προορίζετο το Σύνταγμα. Εμείς τα παιδιά του 1960 ζήσαμε και βιώσαμε την υποκρισία εκείνη την οποία βλέπουμε να επαναλαμβάνεται ι και σήμερα και θέλουμε να προλάβουμε ώστε, τα δικά μας παιδιά να μην ζήσουν όσα προγραμματισμένα θα κρύβει η ΔΔΟ που εκκολάπτεται.»

Η διακοπή των ξενοκατευθυνόμενων συνομιλιών, λόγω της Τουρκικής επιθετικότητας, το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, λόγω κορωνοϊού, η κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας τόσο στην ΑΟΖ όσο και με «μετανάστες» και αιτητές «ασύλου», προσφέρουν την ευκαιρία για την αξιολόγηση και επανατοποθέτηση που απαιτούν οι συνθήκες, αναφέρει η επιστολή. 

Το ιστορικό προσφυγικό Σωματείο προτείνει μαζικό προβληματισμό όλων των θεσμικών οργάνων του τόπου κάθε επιπέδου, μαζί με τους πολίτες, «με σκοπό να καταλήξει σε ένα Δημοψήφισμα για να διαμορφωθεί μια νέα πορεία, η οποία να πηγάζει από δική μας απόφαση, συλλογικά παρμένη. Είτε να παραδοθούμε και να ξεπουλήσουμε ένα Ελληνισμό με ιστορία 3000 χρόνων, είτε να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε την ελευθερία αυτού του τόπου και τη συνέχιση της ιστορίας του Ελληνισμού εδώ. Πρέπει να σταματήσουμε να πορευόμαστε συρόμενοι από ξένο λουρί σαν σκυλιά σε απογευματινό περίπατο.» 

Ακολουθεί η ολόκληρη η πρόταση του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια»: 

Ο ΑΤΤΙΛΑΣ 4  ΟΡΓΙΑΖΕΙ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ, ΜΕΣΩ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» ΚΑΙ «ΑΙΤΗΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ»

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΘΕΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μέσα από το μακρύ κατάλογο των εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά  της Ανθρωπότητας που διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει η Τουρκία σε βάρος της Κύπρου και του Λαού μας από το 1974 μέχρι σήμερα , ξεχωρίζουμε το έγκλημα της βίαιης αλλοίωσης του Δημογραφικού χαρακτήρα της κατεχόμενης Κύπρου. Eνα έγκλημα το οποίο συνεχίζει να διαπράττεται και να επεκτείνεται και στην ελεύθερη Κύπρο.

Τα κατεχόμενα μέρη μας έχουν υποστεί βίαιη Δημογραφική αλλοίωση:

·     1ον με το Εθνικό ξεκαθάρισμα των αυτοχθόνων Ελλήνων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων κατοίκων των κατεχομένων εδαφών μας, οι οποίοι αποτελούσαν το 1974 το 85% του πληθυσμού των κατεχομένων και ήταν παράλληλα και οι ιδιοκτήτες του 85% της ιδιωτικής κτηματικής περιουσίας εκεί,

·     2ον με τον μαζικό εποικισμό από Τούρκους εποίκους από την ανατολία, τους οποίους η Τουρκία έφερε για να αντικαταστήσουν τον αυτόχθονα πληθυσμό.΄

·     3ον με την προμελετημένη, προσχεδιασμένη, εκβιαστική  και βίαιη μεταφορά  στα κατεχόμενα, των  Τουρκοκύπριων αυτοχθόνων  κατοίκων  της Κύπρου, από τις ελεύθερες περιοχές όπου διέμεναν,

·     4ον με τον Ευρωπαϊκό εποικισμό τον οποίο ενθάρρυνε η κατοχική Τουρκία και το επέτρεψαν να πραγματοποιείται, ανενόχλητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και Κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αφού η Τουρκία, συνοδοιπορούμενη από τη Βρετανία και Αμερική και τη συμφεροντολογικά, ένοχη  απάθεια και ανοχή Ευρώπης και των υπολοίπων χωρών, μαζί με τη σιωπηρή αποδοχή του Δημογραφικού βιασμού των κατεχομένων από δικούς μας Κυβερνώντες και Κομματικούς Ηγέτες, η Τουρκία προωθεί σταθερά τώρα και την Δημογραφική αλλοίωση και αποσταθεροποίηση και της ελεύθερης Κύπρου.

Αποτελεί αυτή η μεθοδολογία τη συνέχιση της επιχείρησης ΑΤΤΙΛΑΣ, για επανάκτηση, Τουρκοποίηση και Ισλαμοποίηση ολόκληρης της Κύπρου. Αυτό γίνεται με την ΠΑΡΑΝΟΜΗ προώθηση στις ελεύθερες περιοχές δια ξηράς και θαλάσσης, ομάδων ατόμων από διάφορες χώρες, τους οποίους η ίδια μεταφέρει και «φορτώνει» στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Τον επιδιωκόμενο «βιασμό» του Δημογραφικού χαρακτήρα και της ελεύθερης Κύπρου, συνδράμουν ντόπιοι εντολοδόχοι, μαζί με την  πέμπτη φάλαγγα  ΜΚΟ. Όλοι αυτοί κλιμακώνουν ποικιλοτρόπως τους εκβιασμούς και τις πιέσεις πάνω στην Κυπριακή Κυβέρνηση,  να απορροφήσει τους παράνομους, συμβάλλοντας στην σταδιακή υλοποίηση του Τουρκικού σχεδιασμού. Χρησιμοποιούνται οι επαίσχυντες μέθοδοι των Εμπόρων των Εθνών με τις οποίες δαιμονοποιείται και διασύρεται το επίσημο Κράτος, ότι τάχα καταπιέζει «κακόμοιρους» ανθρώπους , γυναίκες και παιδιά  και καταπατεί Ανθρώπινά τους Δικαιώματα.

Αποδίδονται ανυπόστατες κατηγορίες στο Κυπριακό Κράτος όταν αυτό προσπαθεί :

Ø     να διατηρήσει το νόμο και την τάξη,

Ø     να προσφέρει από το βεβαρημένο ήδη Προϋπολογισμό του, ανθρωπιστική βοήθεια, κάθε μορφής, σε ανθρώπους που η Τουρκία απάνθρωπα και παράνομα «ξεφορτώνει» στην Κυπριακή επικράτεια, για να ικανοποιήσει και να προωθήσει άνομα επεκτατικά επιδρομικά σχέδια  σε βάρος της ημικατεχόμενης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ø     να προστατέψει τα κυριαρχικά του Δικαιώματα τα οποία παραβιάζονται κάθε φορά που μεταφέρονται  και εγκαταλείπονται  άνθρωποι στη θαλάσσια και εδαφική του επικράτεια και,

Ø     να προστατέψει τα Δικαιώματα και τη φυσιολογική εξέλιξη της αυτόχθονης Κοινωνίας.

Δαιμονοποιείται  και λοιδορείται απρεπώς και αδικαιολογήτως, η κοινωνία των νόμιμων πολιτών:

v     για ρατσισμό, μισαλλοδοξία, κακώς νοούμενο εθνικισμό, επειδή καταγγέλλει και διαμαρτύρεται για τον ασκούμενο «βιασμό» του δημογραφικού χαρακτήρα του τόπου, κάτι το οποίο αλλοιώνει βίαια την ομαλή εξέλιξη της Κοινωνίας μας με όλες τις συνεπακόλουθες οδυνηρές συνέπειες.

Προειδοποιούμε γιαυτή την ανοικτή πρόκληση σημειώνοντας ότι, η ανοχή της σιωπηρής πλειοψηφίας πρέπει να έχει και τα όριά της. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ήταν η άκρατη ανοχή της σιωπηρής πλειοψηφίας του Κυπριακού Λαού που επέτρεψε από το 1963, τη δεκαετή διχόνοια που καλλιεργείτο και συντηρείτο από ξένους Εμπόρους των Εθνών, μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων της Κύπρου καθώς και μεταξύ των ιδίων των Ελλήνων, με στόχο την εξυπηρέτηση των δικών τους, συμφερόντων σε βάρος των δικών μας Δικαιωμάτων. Κάτι που συνέβηκε τελικά τον Ιούλιο του 1974, με το προδοτικό πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή.

Όλοι αυτοί οι παράνομοι που μας «φορτώνονται» καθημερινά, δεν είναι ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και καλούμε το Κράτος να μην πέφτει στην παγίδα των Εμπόρων των Εθνών οι οποίοι κινούν τα νήματα. Είναι άνθρωποι υπό εκμετάλλευση οι οποίοι παράνομα «ρίχνονται» στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας για να εξυπηρετηθούν τα  Τουρκικά σχέδια. Ουσιαστικά ο Αττίλας σπάζει την εκεχειρία και κανονιοβολεί τις ελεύθερες περιοχές, αντί με βόμβες και πυραύλους, με τους παρανόμους που προωθεί στην ελεύθερη Κύπρο.

Γιαυτό, θεωρούμε πως βάση της Διεθνούς Νομιμότητας, κακώς το Κράτος μας παρασύρεται να εξετάζει αιτήσεις πολιτικού ασύλου , ή/και μετανάστευσης, από αυτούς τους ανθρώπους .Όλη αυτή η παράνομη  διαδικασία πρέπει να διακοπεί. Κάποιος που ενδιαφέρεται να μεταναστεύσει στη χώρα μας δικαιούται και μπορεί να αιτηθεί για μετανάστευση από τη χώρα του, μέσω της κανονικής οδού. Άτομο που διεκδικεί,  βάση του Διεθνούς Δικαίου πολιτικό άσυλο, οφείλει και πάλι να το διεκδικήσει όπως προσδιορίζεται στο Διεθνές Δίκαιο. Το Διεθνές Δίκαιο προνοεί ότι άτομο το οποίο κινδυνεύει από το περιβάλλον ή εξελίξεις στη χώρα του μπορεί να προσφύγει και να διεκδικήσει άσυλο από γειτονικό ή άλλο Κράτος. Το Διεθνές Δίκαιο σίγουρα δεν επιτρέπει στο πρώτο Κράτος που τον φιλοξενεί, στην προκειμένη περίπτωση η  Τουρκία, να παραδίδει τον αιτητή  ασύλου στο έλεος οργανωμένου δικτύου σωματεμπόρων , είτε Κρατικού , είτε ιδιωτικού, για να προωθήσει παράνομα και πειρατικά τον αιτητή , ή,  αιτητές, σε άλλα γειτονικά Κράτη.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Απαιτείται άλλου είδους χειρισμός. 1. Πρώτιστα πρέπει να σφραγιστούν οι είσοδοι από τα κατεχόμενα μέσω ξηράς, καθώς   και από τη θάλασσα για να σταματήσει η ροή προς τις ελεύθερες περιοχές, προσώπων τα οποία μπαίνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία παράνομα. Σιγά – σιγά δε, να μεθοδευθεί η απέλασή τους πίσω στις χώρες τους. Θα πρέπει να αναθεωρηθεί πλήρως η πολιτική διαχείριση των οδοφραγμάτων τα οποία πρέπει να παραμείνουν κλειστά. Ανθρωπιστικοί, Θρησκευτικοί, συναισθηματικοί και άλλοι λόγοι που προβάλλονται δεν μπορεί να ισχύουν όταν πέραν από τη γραμμή Αττίλα υπάρχουν:

·     50000 Τούρκοι στρατιώτες και βαρύς επιθετικός εξοπλισμός,

·     πέραν του μισού εκατομμυρίου  Τούρκοι και Ευρωπαίοι έποικοι και,

·     Τουρκοκύπριοι οι οποίοι απαρνούνται την Κυπριακή Δημοκρατία και,

όταν η Τουρκία χρησιμοποιεί τη χαλάρωση στη γραμμή ΑΤΤΙΛΑ που προήλθε με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, για να μας προωθεί ποικιλοτρόπως, παρανόμους στις ελεύθερες περιοχές

Η νυν πολιτική διαχείριση των οδοφραγμάτων θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να παραμείνουν κλειστά, για να εξουδετερωθούν οι πολιτικές, οικονομικές και άλλες στρατηγικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούσε το άνοιγμα τους. Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων κάτω από το μανδύα «ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ» (ΜΟΕ) έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στο Κυπριακό. Τώρα, με την ευκαιρία που παρείχε η επιδημία το Κορωνοϊού και έκλεισαν τα οδοφράγματα, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τερματιστεί η πολιτική οδοφραγμάτων, η οποία μόνο την Τουρκία και τους Βρετανούς νονούς εξυπηρετεί. Δίδεται η ευκαιρία να γίνει επαναξιολόγηση της όλης κατάστασης η οποία δημιουργήθηκε από τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα μέχρι σήμερα και να παρθούν νέες αποφάσεις, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και το Δημόσιο Συμφέρον του Λαού μας. Τόσο το Δίκαιο όσο και το Συμφέρον του Λαού επιβάλλουν τα οδοφράγματα να μείνουν κλειστά μέχρι να τερματιστεί η κατοχή οπότε η Κυπριακή Κυβέρνηση θα ασκήσει την εξουσία και την Κρατική κυριαρχίας της πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο.

Για να βοηθήσουμε τη συζήτηση και τον προβληματισμό που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνει σε σχέση με τα οδοφράγματα και ο οποίος να οδηγήσει σε αναθεώρηση πολιτικής, αναφερόμαστε ενδεικτικά σε μια  περιεκτική ανάλυση των δεδομένων της εποχής εκείνης, όταν άνοιγαν για πρώτη φορά τα οδοφράγματα, καθώς και σε συνέπειες που υπήρξαν, οι οποίες θα αποβούν μοιραίες αν δεν τες ανατρέψουμε.

·     Τη χρονική στιγμή που τα οδοφράγματα άνοιξαν, τον Απρίλιο 2003 είχαν ολοκληρωθεί  δικοινοτικές διαπραγματεύσεις  28 και πλέον χρόνων με προϊόν των διαπραγματεύσεων το Σχέδιο ΑΝΝΑΝ. Αυτό το γεγονός ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στις ελεύθερες περιοχές, καθώς  και στα κατεχόμενα. Οι Τ/Κ διαμαρτύρονταν διότι το Σχέδιο ΑΝΝΑΝ τους «φυλάκιζε» για πάντα στην κηδεμονία της Άγκυρας και των Τούρκων εποίκων.

·     Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Άγκυρα δεν είχε προωθήσει κτίσματα και ανάπτυξη γης στα κατεχόμενα.

·     Μέχρι εκείνη την ημερομηνία οι Τούρκοι θεωρούσαν τον εαυτό τους ξένο στα κατεχόμενα.

·     Με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων  και την ελεγχόμενη διακίνηση ανθρώπων από και προς τα κατεχόμενα η κατάσταση άλλαξε.

Ø     Εκτονώθηκε το κύμα διαμαρτυριών στα κατεχόμενα.  Στόχος 1ος.

Ø     Άρχισε να αιμοδοτείται οικονομικά το παράνομο καθεστώς. Στόχος 2ος.

Ø     Άρχισε να αναπτύσσεται, παράνομα και μάλιστα εμπορικά η κατεχόμενη γη μας.

Ø     Άρχισε να καλλιεργείται στους Έλληνες ιδιοκτήτες επισκέπτες, το αίσθημα ότι τέλειωσε το Κυπριακό και ότι, τουλάχιστον με τις επισκέψεις βλέπουμε τους τόπους μας. Στόχος 3ος .

Ø     Δυστυχώς τα θύματα της Τουρκικής κατοχής μετέτρεψαν τα οδοφράγματα του ΑΤΤΙΛΑ σε συνοριακά, ελεγχόμενα  περάσματα, δείχνοντας διαβατήρια και ταυτότητες για να περάσουν, προσφέροντας έτσι αναγνώριση στο παράνομο καθεστώς ως ξεχωριστή Κρατική οντότητα. Στόχος 4ος.

Ø     Τα θύματα της Τουρκικής κατοχής, πρόσφυγες και μη πρόσφυγες, άρχισαν να προσφέρουν πολιτική αναγνώριση στο παράνομο καθεστώς πειθαρχούντες σε υποδείξεις παρανόμων Κρατικών Οργάνων, πειθαρχούντες σε παράνομες νομοθεσίες παράνομου καθεστώτος, αναγνωρίζοντας του το Δικαίωμα άσκησης εξουσίας σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στόχος 5ος.

Ø     Η ελεγχόμενη διακίνηση στο παράνομο καθεστώς εξασφάλισε την αποδοχή και υπακοή των Κυπρίων  και ξένων επισκεπτών στην παράνομη άσκηση εξουσίας από το παράνομο καθεστώς, στοιχεία τα οποία ανοίγουν το δρόμο και προς την τελική του αναγνώριση. Στόχος 6ος

Ø     Με αφορμή την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. και την απόρριψη του σχεδίου ΑΝΝΑΝ και από τις δύο Κοινότητες, άνοιξε ο δρόμος και για ελεγχόμενες συναλλαγές μεταξύ ελευθέρων περιοχών και κατεχομένων, οι οποίες στη συνέχεια έχουν εξελιχθεί σε  άσκηση ελεύθερου εμπορίου μεταξύ δύο γειτονικών Κρατικών οντοτήτων. Στόχος 7ος.

Ø     Επετράπει σε τρίτες χώρες, από την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας, η πολιτική και Διπλωματική αποδοχή του παράνομου καθεστώτος ως ξεχωριστή Κρατική οντότητα. Απόδειξη τούτου είναι οι συνεχώς διευρυνόμενες ξεχωριστές απευθείας επαφές παρανόμων αξιωματούχων του παράνομου καθεστώτος, με αντίστοιχους τους αξιωματούχους των τρίτων χωρών.

Ø     Επετράπει σε ξένους πρέσβεις διαπιστευμένους στην Κυπριακή Δημοκρατία να μπαινοβγαίνουν στα κατεχόμενα και να έχουν επαφές με τους εκεί παρανόμους.

Ø     Επετράπει και γίνεται απευθείας εμπόριο του παράνομου καθεστώτος με την Ευρώπη και άλλες χώρες.

Ø     Επετράπει στο παράνομο καθεστώς και άνοιξε «γραφεία» σε Ευρωπαϊκές και άλλες πρωτεύουσες και απλά εκκρεμούν τα επίσημα διαπιστευτήρια. Στόχος 8ος.

Ø     Ακολούθησαν στη συνέχεια, στη βάση ενός καλά επεξεργασμένου προγράμματος αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολλά άλλα ΜΟΕ, με ξεκάθαρη στόχευση την παράλληλη αναδόμηση του παράνομου καθεστώτος το οποίο μοιράζεται σταθερά, κυριαρχικά Δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ξεχωριστή Κρατική οντότητα.

·     Άνοιξαν οι πόρτες συνεργασίας του υποκόσμου και διευκολύνθηκε η διακίνηση ναρκωτικών και η ποικιλοτρόπως υπονόμευση της Κυπριακής Κοινωνίας.

·     Πολλά άλλα αρνητικά μπορούν να αναφερθούν τα οποία παραλείπουμε σε αυτό το υπόμνημα.

·     Όλα μαζί τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων δημιουργούν τετελεσμένα υπέρ της διχοτομικής λύσης ΔΔΟ την οποία ο Λαός απέρριψε το 2004 και συνεχίζει να απορρίπτει.

 

2. Θα πρέπει να αλλάξει ριζικά και η πολιτική διαχείριση του Κυπριακού. Πρέπει επί τέλους να το διαχειριστούμε αποκλειστικά ως Διεθνές Πρόβλημα κατάφωρης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να σταματήσουμε να το διαχειριζόμαστε όπως σχεδίασε και προστάζει η Βρετανική αποικιοκρατική Διπλωματία, ως Δικοινοτικό εσωτερικό πρόβλημα της Κύπρου. Να σχεδιαστεί και τροχοδρομηθεί καθαρά αντικατοχική πορεία, στις γραμμές που προστάζει ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ. Να προβληθεί και να ακολουθηθεί με ενότητα Λαού και Ηγεσίας μια τέτοια επανατοποθέτηση με στόχο την απελευθέρωση του τόπου. Απελευθέρωση να σημαίνει:

·     Αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και άσκηση της εξουσίας και των Κρατικών κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο. Αυτό εξυπακούει:

Ø     Αποχώρηση όλων των Τουρκικών στρατευμάτων χωρίς όρους , περιορισμούς και χρονοδιαγράμματα

Ø     Απομάκρυνση όλων των Τούρκων και άλλων εποίκων, χωρίς όρους και εξαιρέσεις. Αποτελούν ευθύνη της κατοχικής δύναμης να αντιμετωπίσει το θέμα.

·     Αποκατάσταση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου ως είχε φυσιολογικά εξελιχθεί δια μέσου των αιώνων. Αυτό εξυπακούει την επιστροφή και επανεγκατάσταση όλων των προσφύγων και  εκτοπισμένων, νομίμων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας πίσω στις πατρογονικές τους εστίες.

Αφού ελευθερωθεί ο τόπος ως ανωτέρω, τότε, ο Κυπριακός Λαός στο σύνολό του, όντας σοφότερος από την 46ετή περιπέτειά του, να επεξεργασθεί, στη βάση Δημοκρατικών διαδικασιών οι οποίες θεσπίσθηκαν στο Διεθνές Δίκαιο, τον εκσυγχρονισμό του δοτού Ζυριχικού Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στόχος του εκσυγχρονισμού του Συντάγματος να είναι:

v     Η πλήρης εναρμόνιση του με τις ισχύουσες Δημοκρατικές αρχές, με σεβασμό στα  Ανθρώπινα Δικαιώματα , την ισοτιμία πολιτών έναντι του νόμου, σεβασμό στη διαφορετικότητα ,πολιτισμό και θρησκεία των διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων, με κυρίαρχο στοιχείο Δημοκρατικότητας, ένας άνθρωπος μια ψήφος.

Η εμπειρία που αποκτήθηκε από τη στρατηγική αντιμετώπισης του κορωνοϊού, απέδειξε πως όταν η Ηγεσία το θελήσει και όταν πάψει να είναι κατευθυνόμενη από ξένες πολιτικές, μπορεί να πράξει το σωστό  που επιβάλλουν οι συνθήκες. Ξέρει και μπορεί να αξιολογεί τα δεδομένα στην πορεία και να προσαρμόζει στρατηγική και αποφάσεις  που επιβάλουν τα δεδομένα.  Αυτό   ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κάμει και στο Κυπριακό από εδώ και μπρος.  Όλοι και όλα τα μέσα και οι πόροι, να στρατολογηθούν  και αξιοποιηθούν για ένα και μοναδικό σκοπό: Την απελευθέρωση της Κύπρου όπως την ορίζουμε πιο πάνω.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

ΑΚ64/2020                                                                                     28/5/2020

Keywords
βουλη, κυπρος, λύση, συνταγμα, αοζ, δημοψηφισμα 2015, νέα, αλωση, κυπρου, μκο, μισαλλοδοξία, γνώμονα, οηε, σημαίνει, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, νονοι της νυχτας, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αξιολογηση, κοινωνια, ημερομήνια, χωρες, το θεμα, δημοκρατια, ηγεσια, θαλασσα, θεμα, ισοτιμια, κυπρου, μκο, οηε, times, αγκυρα, ελεος, εξαιρεσεις, αιτησεις, αλωση, αμερικη, ανθρωπινα δικαιωματα, ανθρωπος, απαρτχαιντ, απλα, ασυλο, αττιλας, ατομο, αφορμη, βοηθεια, βομβες, γεγονος, γινει, γινεται, γνώμονα, δημοσιο, δικη, διχονοια, δρομος, εγινε, εδαφος, ευκαιρια, εκμεταλλευση, ελευθερια, εξελιξη, εξυπηρετηση, ευημερια, ευθυνη, ευρωπη, ζημια, ιδια, θυελλα, θρησκεια, ιστορικο, κυβερνηση, κυμα, λύση, μισαλλοδοξία, νηματα, νονοι, παντα, οντας, ορια, ουσιαστικα, παιδια, πεμπτη, περιβαλλον, ροη, πορτες, σιγουρα, συζητηση, συνεχεια, σκυλια, σχεδια, σχεδιο, σωματειο, ταυτοτητες, τουρκια, υλοποιηση, φορα, color, δικαιωμα, δικαιωματα, ειπαμε, εξοπλισμος, ενωση, εθνικο, ηγετες, χωρα, εισβολη, σημαίνει, size, ξεκαθαρισμα
Τυχαία Θέματα