Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα ερωτήσεων των δημοσιογράφων

Το Σίγμα θα απέχει από την κάλυψη υπουργικών συναντήσεων ή συσκέψεων αξιωματούχων  από τις οποίες αφαιρείται το δικαίωμα της υποβολής ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους.  Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρείται τους τελευταίους μήνες και το οποίο καταστρατηγεί το δικαίωμα της πολύπλευρης και αντικειμενικής ενημέρωσης.

Η διευθύντρια ειδήσεων του Σίγμα Πέτρα Αργυρού έψεξε απόψε στις Τομές το όλο ζήτημα ανακοινώνοντας την απόφαση.

Συγκεκριμένα, σε σχόλιό της κατά την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων ανέφερε τα εξής,

«Οφείλουμε να ψέξουμε μια τακτική που παρατηρείται

το τελευταίο διάστημα από την προηγούμενη κυβέρνηση, όχι μόνο από την νέα κυβέρνηση. Αυτό το φαινόμενο να στέλνονται ημερολόγια από το Υπουργείο Εξωτερικών, και όχι μόνο, και να ανακοινώνεται ή να λέγεται την ώρα που φτάνουν οι δημοσιογράφοι ότι οι υπουργοί δεν θα δεχτούν ερωτήσεις.

Αυτός ο παραλογισμός επαναλήφθηκε και σήμερα κατά την τριμερή, είπαν οι υπουργοί δεν πρόκειται να δεχθούν ερωτήσεις.

Προφανώς οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε ηλίθιοι, δεν είμαστε βλάκες, δεν είναι δυνατόν για ένα θέμα της επικαιρότητας που κυριαρχεί να μην μπορεί ο δημοσιογράφος να υποβάλει ερώτημα γιατί βγήκε η ντιρεκτίβα του Υπουργείου Εξωτερικών που λέει δεν θα υποβληθούν ερωτήσεις στους υπουργούς.

Εμείς θα πούμε με όλη την υπευθυνότητα ότι πλέον ως Σίγμα δεν θα καλύπτουμε συναντήσεις υπουργικές ή και εξελίξεις ή και σημαντικά γεγονότα αν επαναληφθεί το φαινόμενο να μας λένε ότι οι υπουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι δεν θα δεχθούν ερωτήσεις.

Θέλουν να έχουν δημόσια αξιώματα, θα πρέπει να υποβάλλονται και σε ερωτήματα και σε κριτική, πάντα καλόπιστη.

Το Σίγμα δεν θα παρευρεθεί ξανά σε πανηγυρισμούς, σε συναντήσεις, σε συσκέψεις αν οι υπουργοί ανακοινώνουν ότι δεν θα δέχονται ερωτήσεις. Επιτέλους να γίνει δημοσιογραφία σε αυτόν τον τόπο».

Δείτε όλα όσα ανέφερε στο 3:45

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αδιαπραγμάτευτο,adiapragmatefto