ΑIPFE: Δραστηριότητες για συμμετοχή γυναικών στα Πολιτικά

Η AIPFE Κύπρου-Γυναίκες της Ευρώπης ανακοινώνει σειρά δραστηριοτήτων με στόχο τη δικτύωση και την ενδυνάμωση της γυναικείας συμμετοχής στην πολιτική ζωή του τόπου. Η πρώτη συνάντηση/εργαστήριο θα γίνει το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, 3.00-6.00μμ, στο Χατζηκυριάκειο Μέγαρο, με θέμα"Πρακτικές συμβουλές για μια επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία".

Το εργαστήριο ενδιαφέρει υποψήφιες, δημοσιογράφους, άτομα που εμπλέκονται ή θα ήθελαν μελλοντικά να εμπλακούν στην πολιτική ή ακόμα και στην προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές

εκλογές του Μαΐου 2016.

Το εργαστήριο στοχεύει να ενδυναμώσει την προσπάθεια αλλά και να στηρίξει την πρόθεση συμμετοχής Κυπρίων γυναικών στις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες. Ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, η γυναικεία συμμετοχή στις μέχρι τώρα εκλογικές αναμετρήσεις είναι εξαιρετικά μειωμένη. Η AIPFE Κύπρου πιστεύει ότι οι λόγοι που αποτρέπουν μεγαλύτερο αριθμό γυναικών από το να συμμετέχουν είναι περισσότερο πρακτικοί παρά προσωπικοί.

Το σεμινάριο θα προσανατολιστεί στο να προσφέρει όσον το δυνατό περισσότερες γνώσεις που αφορούν το πώς πρέπει οι γυναίκες να δημιουργήσουν και να τρέξουν μια καμπάνια, ειδικά όταν δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία.

Η Άννα Μαραγκού, ιστορικός-αρχαιολόγος, θα μοιραστεί μαζί μας τις δικές της μοναδικές εμπειρίες από τις προεκλογικές εκστρατείες όπου συμμετείχε ως υποψήφια. Επίσης, η δημοσιογράφος, Νάνσια Παλάλα, θα μοιραστεί μαζί μας τις δικές της απόψεις και εμπειρίες από προηγούμενους προεκλογικούς αγώνες, στους οποίους συμμετείχε και ως πολιτική συντάκτρια αλλά και ως γυναίκα υποψήφια.

Συντονίστρια του σεμιναρίου, θα είναι η Άντρεα Σολομωνίδου, συν-ιδρύτρια της Cubik-S Communications η οποία προσφέρει υπηρεσίες γύρω από όλο το φάσμα της δημιουργίας και προώθησης ενός brand.

Πρόγραμμα πρώτης συνάντησης (20 Φεβρουαρίου, 2016)

Χατζηκυριάκειο Μέγαρο, Προδρόμου 121 η ώρα 3.00-4.30 μμ

Πρακτικές συμβουλές για μια επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία (Άντρεα Σολωμονίδου/Cubik-S Communications)

Η συζήτηση θα εστιαστεί πάνω στο ερωτηματολόγιο και το tool kit, το οποίο οι συμμετέχουσες θα λάβουν εκ των προτέρων.

4.30-4.45μμ

Διάλειμμα

4.45-6.00μμ

Ανταλλαγή εμπειριών από προηγούμενες εκλογικές εκστρατείες

Άννα Μαραγκού και Νάνσια Παλάλα

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] .Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη της Οργάνωσης.

Η AIPFE ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το 1987 από την κα Ρόδη Κράτσα, η οποία ήταν τότε μέλος και αργότερα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το παράρτημα της Κύπρου ιδρύθηκε το 2001 , με στόχο τη διάδοση της ιδέας της ευρωπαϊκής ιθαγένειας και την ενθάρρυνση για τη συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνία των πολιτών στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Μέσω της συμμετοχής της στο βραβείο ‘Femme d’ Europe,’η AIPFE κατάφερε ακόμη να προωθήσει το έργο τριών ξεχωριστών Κυπρίων γυναικών μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου των συμμετεχόντων: την κ. Στέλλα Κυριακίδου για το έργο της με τη Europa Donna, την κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου για το έργο της με τον Ερυθρό Σταυρό και την κ. Τασούλα Χατζητοφή για την συμβολή της στην επιστροφή των κλεμμένων θησαυρών πίσω στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα