Α. Κυπριανού:H πιο ηλίθια απόφαση της βουλής ήταν το ενωτικό (vid)

Αυτή την έκφραση χρησιμοποίησε ο Άντρος Κυπριανού σε ερώτημα που δέχθηκε για το ενωτικό δημοψήφισμα: «Ήταν η πιο ηλίθια απόφαση που έλαβε η κυπριακή βουλή μέχρι σήμερα. Επειδή τώρα δεν συζητάμε ένωση με την Ελλάδα αλλά συζητάμε λύση ομοσπονδίας».

Ο κ. Κυπριανού κλείνει

το μάτι στην Άγκυρα για ενεργειακή συνεργασία και κατασκευή αγωγού μετά την λύση.

«Ως ΑΚΕΛ είμαστε έτοιμοι μετά τη λύση του Κυπριακού να στηρίξουμε μια συζήτηση μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα της επιλογής κατασκευής αγωγού για χρήση από την Τουρκία αλλά και για μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά από την Άγκυρα.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μιλώντας στην Άγκυρα είπε ότι δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές οι εγγυήσεις ούτε και η παραμονή των στρατευμάτων και απέρριψε λύση με ομπρέλα το ΝΑΤΟ

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε υποχωρήσεις μόνο για τους Τ/Κ και όχι για άλλους. Και αυτή δεν είναι επίσημη θέση της κυβέρνησης αλλά του κόμματος μας» δήλωσε.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα ο Νικόλας Παπαδόπουλος συναντούσε την Ελληνική πολιτική ηγεσία. Τα αποτελέσματα της Γεώτρησης της Exxon αλλά και οι όροι αναφοράς της κ. Λουτ καθορίζουν το μέλλον των συνομιλιών.

Και μέσα σε όλα αυτά με ιπτάμενο ραντάρ η Τουρκική Αεροπορία πετά πάνω από το Μπαρμπαρός και τα πέντε πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα