Κυπριανού στο ΣΙΓΜΑ:Συζήτησα διαφορετικά ζητήματα με Τσαβούσογλου

Στις Τομές στα Γεγονότα, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής (23/11), ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, με αφορμή την επίσκεψη του στην Άγκυρα και την συνάντηση που είχε το βράδυ της Πέμπτης (22/11), με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ερωτηθείς ο κ. Κυπριανού, τι διαφορετικό άκουσε σήμερα από το στόμα του Τούρκου ΥΠΕΞ σε σχέση με πριν από δυο χρόνια όταν είχαν συναντηθεί ξανά, σημείωσε ότι το περιεχόμενο τέτοιων συναντήσεων δεν δημοσιοποιείται.

Παράλληλα,

πρόσθεσε ότι πριν από δυο χρόνια ήταν διαφορετικές οι συνθήκες καθώς η προσπάθεια εστιαζόταν στο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επίτευξης συμφωνίας στο Κυπριακό. Τώρα, ανέφερε ο κ. Κυπριανού, βρισκόμαστε στην μετά το Κραν Μοντάνα εποχή εντός ενός παρατεταμένου αδιεξόδου.

«Φυσιολογικά αντιλαμβάνεστε συζητιούνται διαφορετικά ζητήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να απαντήσει αν συζήτησε με τον κ. Τσαβούσογλου το θέμα της αποκέντρωσης, τόνισε ότι δεν είναι ο διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς αλλά αρχηγός πολιτικού κόμματος και ως εκ τούτου θα ενημερώσει για τα όσα διαμείφθηκαν αυτούς που πρέπει.

Στην παρατήρηση ότι ο λαός θέλει να γνωρίζει τι συζητείται για τέτοιας μορφής ζητήματα όπως είναι το Κυπριακό, απαίτηση την οποία έχει και το κόμμα του όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προβαίνει σε παρόμοιες συναντήσεις, ο κ. Κυπριανού, ανέφερε με νόημα ότι ούτε ο Νίκος Αναστασιάδης όταν βλέπει διπλωμάτες δημοσιοποιεί το περιχεόμενο τους.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ ανέφερε επίσης ότι το κλίμα της συνάντησης του με τον κ. Τσαβούσογλου πάρα πολύ φιλικό.

Ωστόσο ο ίδιος, όπως είπε, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Ιδρύματος Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών της Τουρκίας (TEPAV), στηλίτευσε τις προκλήσεις της Τουρκίας στο θέμα των υδρογονανθράκων αλλά και γενικότερα.

Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αναφορές του στην Τουρκία αφού χαρακτήρισε ως την πιο ηλίθια απόφαση που έλαβε η κυπριακή βουλή για το ενωτικό δημοψήφισμα καθώς επίσης και την αναφορά του για αγωγό μέσω Τουρκίας.

Ο κ. Κυπριανού αρκέστηκε να πει ότι αυτές είναι οι διαχρονικές θέσεις του ΑΚΕΛ και ο κάθε ένας έχει δικαίωμα στην διαφορετική άποψη.

«Εγώ εκφράζω τις θέσεις του ΑΚΕΛ και όχι οποιουδήποτε άλλου», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυπριανού, ΣΙΓΜΑ Συζήτησα, Τσαβούσογλου,kyprianou, sigma syzitisa, tsavousoglou