Ά. Κυπριανού: Θέλουμε Τουρκοκύπριο στο ψηφοδέλτιο (vid)

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, καλεσμένος στο ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, μίλησε για την πρόθεση του κόμματος να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του στις επικείμενες ευρωεκλογές Τουρκοκύπριο.

Ερωτηθείς για το εν λόγω ζήτημα, σημείωσε: «Δεν μας έχει απασχολήσει το ζήτημα. Απλώς να υπενθυμίσω ότι το θέμα μάς απασχόλησε και στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Η δική μας η βούληση είναι να έχουμε Τουρκοκύπριο, αν είναι δυνατόν, στο ψηφοδέλτιο. Όμως, υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να μελετήσουμε και να συζητήσουμε και θα δούμε αν μπορεί να καταστεί πραγματικότητα».

Ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε ότι το κόμμα θέλει και θα έχει ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές.

Αναφορικά με το κεφάλαιο του κ. Κατσουρίδη, σημείωσε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Όπως αποκάλυψε, συναντήθηκε προσφάτως μαζί του και ενδέχεται να συναντηθούν ξανά εν όψει συνεδρίας, η οποία, όπως ανέφερε, υπολογίζεται ότι θα διεξαχθεί αρχές Μαΐου.

Για τις εσωκομματικές αλλαγές στο κόμμα, σημείωσε ότι αυτές συνεχίζονται στους τρεις άξονες που τέθηκαν και αφορούν την οργάνωση, την παραγωγή πολιτικής και το άνοιγμα στην κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ανάγκη επανέναρξης του διαλόγου για να οδηγηθούμε σε λύση.

Παράλληλα, έκανε αναφορά σε δηλώσεις της κυρίας Μοργκερίν,ι η οποία, όπως τόνισε, όχι μόνο απενοχοποίησε την Τουρκία για το Κραν Μοντανά, αλλά τής έδωσε και τα εύσημα.

Ως εκ τούτου, σημείωσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, το αφήγημα του Προέδρου Αναστασιάδη ότι για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά ευθύνεται ο «κακός» Τσαβούσοβλου, δεν βρίσκει ανταπόκριση ούτε στις εκθέσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ ούτε στις αναφορές των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα