Α. Δαμιανού: Αναγκαίος ο ευρύς κοινωνικός διάλογος για τη βία

Στην ανάγκη για ευρύ κοινωνικό διάλογο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, την Πέμπτη.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, ο κ. Δαμιανού είπε ότι η βία είναι κοινωνικό και όχι αθλητικό φαινόμενο. «Αναμέναμε από τη νέα Κυβέρνηση να μην ακολουθούσε την πεπατημένη, αφού όπως και η προηγούμενη

Κυβέρνηση, επικεντρώθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε μέτρα καταστολής αστυνομικού χαρακτήρα», είπε.

«Ασφαλώς χρειάζεται και η καταστολή, αλλά είναι πιο σημαντική η πρόληψη, η οποία προϋποθέτει ευρύ κοινωνικό διάλογο με όλους τους φορείς, για να διαμορφωθεί ολοκληρωμένη πρόταση για αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας», δήλωσε ο κ. Δαμιανού. Αντί τούτου, συνέχισε, «έχουμε μια πρόχειρη εξαγγελία προβλέψιμων και ανεπαρκών μέτρων, τα οποία επικεντρώνονται στην Αστυνομία».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών διευκρίνισε ότι δεν διαφωνεί με την ενίσχυση του αστυνομικού σώματος στον βαθμό που χρειάζεται, προσθέτοντας ότι «η Αστυνομία είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας σε αυτή την εξίσωση που αφορά τη βία».

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να ανοίξει διάλογο και με τις πολιτικές δυνάμεις», είπε ο κ. Δαμιανού, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή Νομικών έχει ανοίξει «κατ’ επανάληψη για επαναξιολόγηση της υφιστάμενης νομοθεσίας, η οποία μπάζει από παντού».

«Αντί να επικεντρωνόμαστε στις ευθύνες μας και στο πώς να γινόμαστε καλύτεροι, με ημίμετρα και με αποτυχημένες συνταγές, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ για βία στα γήπεδα: Προβλέψιμα και ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης

Πηγή:ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δαμιανού, Αναγκαίος,damianou, anagkaios