Xoυριέτ: Δύο ελικόπτερα και 25 στρατιωτικοί αγνοούνται

Δύο ελικόπτερα και 25 στρατιωτικοί που έλαβαν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος με αποστολή να σκοτώσουν τον Τούρκο Πρόεδρο στο Μαρμαρίς, όπου βρισκόταν, αγνοούνται ακόμη, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι αρχηγός του πραξικοπήματος θεωρείται ο πρώην αρχηγός Αεροπορίας Ακίν Οζτούρκ ο οποίος τέθηκε χθες το βράδυ υπό κράτηση, ενώ οργανωτής ο πρωην δικαστικός σύμβουλος του αρχηγείου στρατού Μουχαρρέμ Κιοσέ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι πραξικοπηματίες ετοιμασαν μια λίστα 450 ατόμων που θα διόριζαν, ανάμεσά τους στρατηγοί, υφυπουργοί

και ο διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης ΤΡΤ. Όρισαν ημερομηνία 25 Ιουλίου αλλα τελικά το επίσπευσαν γιατί είχε διαρρεύσει ότι το προετοίμαζαν.

Θα γινόταν στην Άγκυρα στις 2.00 και στην Κωνσταντινούπολη στις 3.00 στις 15 Ιουλίου αλλά ο αρχηγός στρατοχωροφυλακής υποψιάστηκε κάτι και αμέσως η χούντα τον ακινητοποίησε. Η ΜΙΤ έμαθε για το πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου στις 16.00 και ενημέρωσε τον αρχηγό του στρατού.

Ο αρχηγός της ΜΙΤ πήγε στο αρχηγείο και έκαναν μυστική σύσκεψη για να το αποτρέψουν απαγορεύοντας όλες τις πτήσεις και κινήσεις του στρατού.

Δεν κατάφεραν ωστόσο να το αποτρέψουν γιατί η χούντα εμποδίζει την προώθηση αυτών των διαταγών και όταν αντιλαμβάνεται ότι έμαθαν για το πραξικόπημα το επισπεύδουν για τις 21.00 απομονώντας τον αρχηγό του στρατού και τους στρατηγούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα