Wimbledon: Πρόκριση με ανατροπή για τον Μάρεϊ

Ότι και να πει κανείς γι' αυτόν τον σπουδαίο πρωταθλητή, θα είναι λίγο... Ο Σερ Άντι Μάρεϊ, επέδειξε για ακόμη μια φορά αυταπάρνηση, αστείρευτο πάθος και τενιστική τρέλα, γύρισε από το 1-2 που βρέθηκε πίσω στα sets, στο παιχνίδι του 2ου γύρου κόντρα στον Όσκαρ Ότε και πανηγύρισε μια τεράστια πρόκριση στους "32" καλύτερους της διοργάνωσης.

Τι κι αν βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, τι κι αν...

είχε ξεχάσει από πότε είχε να προκριθεί σε 3ο γύρο Major τουρνουά, ο 34χρονος Σκοτσέζος έκανε ακόμη μια μεγάλη εμφάνιση στο κεντρικό court του All England Club και συνεχίζει να κρατάει "καυτούς" τους Βρετανούς.

Μετά από 3 ώρες και 55 λεπτά σπουδαίας μάχης, ο Μάρεϊ επικράτησε του Νο151 της παγκόσμιας κατάταξης με 6-3, 4-6, 4-6, 6-4, 6-2 και στον 3ο γύρο θα συναντήσει τον ξεκούραστο Ντένις Σαποβάλοφ, σε ένα ντέρμπι που... δεν χάνεται.

Από το Wimbledon του 2017 είχε να κάνει δυο διαδοχικές νίκες σε Grand Slam ο πρώην Νο1 τενίστας του κόσμου. Τέσσερα χρόνια αργότερα, από την τελευταία φορά που έπαιξε σε προημιτελικό Major, ο Μάρεϊ προκρίθηκε στον 3ο γύρο, κόντρα στα προγνωστικά.

Πολλοί τον ήθελαν τελειωμένο, όμως αυτός έχει διαφορετική άποψη. Ζει κάθε πόντο σα να είναι ο τελευταίος της καριέρας του, έχει τη στόφα μεγάλου πρωταθλητή και με τη μαχητικότητά του, γίνεται πηγή έμπνευσης κάθε φορά που πατάει το πόδι του στο court.

Το βράδυ της Τετάρτης, χρειάστηκε να επιστρέψει από πολύ δύσκολη θέση κόντρα στον Ότε, πριν πάρει το εισιτήριο για τους "32" του Championships.

Το έκανε με τρόπο μαγικό όμως. Ξεπέρασε όλες τις κακουχίες που βρήκε στο δρόμο του και έφυγε από το court περήφανος και απόλυτα ευχαριστημένος, για ακόμη μια νίκη που πρόσθεσε στο παλμαρέ του.

Πηγή: Tennis24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα