Tσαβούσογλου:O ΠτΔ αν & θέλει λύση,κάνει παράξενες προτάσεις

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλουτ Τσαβούσογλου, σε εκπομπή του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού NTV σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

«Δεν θέλουμε πια να παρατείνουμε αυτό το θέμα, η ε/Κ πλευρά προεκλογικά μετατοπίστηκε σε μια πιο λαϊκίστικη γραμμή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Μια μέρα πριν από τη χθεσινή συνάντηση για τις συνομιλίες για το Κυπριακό μίλησα με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Μουσταφά Ακιντζί. Είπε ότι υπάρχει μια συμφωνία

όσον αφορά τον χάρτη που μπορεί να ακολουθηθεί. Το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014 αποτελεί το πλαίσιο αυτών των συνομιλιών. Υπάρχουν έξι βασικά κεφάλαια. Τα δυο έχουν σχέση με την ασφάλεια και το ένα με το εδαφικό. Αυτά θα αξιολογηθούν τελευταία στην πενταμερή διάσκεψη.

Στα υπόλοιπα τέσσερα υπάρχουν αρκετά θέματα που εκκρεμούν, θα συζητηθούν και θα κλείσουν. Δεν είχαμε κάποιο αποτέλεσμα στη χθεσινή συνάντηση ύστερα από τις παράξενες προτάσεις της ε/Κ πλευράς. Δεν θέλει καν να συζητήσει τα θέματα που εκκρεμούν σε τέσσερα κεφάλαια. Να ολοκληρώσουμε λέει τη διάσκεψη και να επιλύσουμε τις εγγυήσεις και το εδαφικό. Την πρώτη μέρα λέει θα διευκολυνθεί ο κύριος και θα κάνει λέει και εκείνος μια χάρη στην εκ περιτροπής προεδρία και σε διοικητικά θέματα.

Φυσικά η τουρκική πλευρά απέρριψε αυτές τις ανόητες σκέψεις. Η ε/Κ πλευρά οδεύει προς εκλογές. Άρχισε να εμφανίζεται στο προσκήνιο ο λαϊκισμός. Ο Αναστασιάδης αν και θέλει τη λύση άρχισε να κάνει τέτοιες παράξενες προτάσεις. Πηγαίνοντας στις εκλογές μετατοπίστηκε σε μια λαϊκίστικη γραμμή. Εμείς παρακολουθούμε από κοντά αλλά η ε/Κ πλευρά άρχισε πάλι να χρονοτριβεί», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα