Toυρισμός: Ποιες οι προσδοκίες του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου

Αισιοδοξία ότι η κυπριακός τουρισμός μπορεί να πετύχει καλύτερες αποδόσεις κατά τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και μέχρι τέλος του χρόνου, όταν περισσότερες χώρες θα έχουν άρει τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του COVID-19, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Βασίλης Σταματάρης.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Σταματάρης ανέφερε ότι η φετινή καλοκαιρινή σεζόν που αναμένεται να αρχίσει από τον Ιούλιο για την Κύπρο,

δεν θα είναι καν κοντά στα αποτελέσματα προηγούμενων χρονιών. Το στοίχημα όπως είπε, είναι τώρα να μη χαθεί η χρονιά μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι μηχανές του τουρισμού, όπως είπε, θα πρέπει να μείνουν ανοικτές ώστε να μετριαστούν οι απώλειες και να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός για το 2021.

Ο κ. Σταματάρης εκτίμησε ότι εν αναμονή των ανακοινώσεων και της έκδοσης σχετικών πρωτοκόλλων, η Κύπρος φαίνεται ότι θα προλάβει λίγο από τον Ιούλιο και περισσότερο τον Αύγουστο, κάτι που θα αποτελέσει μια ανάσα για τον τουρισμό.  Παράλληλα αν όλα πάνε καλά στην Ευρώπη, όπως είπε, θα μπορεί η σεζόν να επεκταθεί και τους επόμενους μήνες, μέχρι το τέλος του χρόνου. Σε εκείνο το διάστημα, ανέφερε, επικεντρώνονται οι ενέργειες ώστε να κρατηθεί όσο το δυνατό περισσότερος τουρισμός.

Διαβάστε περισσότερα στο economytoday.

Keywords
Τυχαία Θέματα