To KEBE απέσυρε την εισήγηση για διορισμό Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ

Απέσυρε την εισήγησή του για διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ το ΚΕΒΕ.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι το ΚΕΒΕ μελέτησε διεξοδικά τις πρόνοιες του περί ΓΕΣΥ νόμου και ειδικότερα το περιεχόμενο του άρθρου 8, που αφορά το ασυμβίβαστο του Προέδρου και των μελών του Συμβουλίου του ΟΑΥ.

Υπογραμμίζει ότι, επειδή η πρόνοια επιδέχεται διαφορετικών νομικών ερμηνειών, η Εκτελεστική Επιτροπή

του ΚΕΒΕ αποφάσισε όπως ανακαλέσει την εισήγηση για διορισμό ιατρών στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΥ.

Προσθέτει ότι εγείρεται θέμα και για τον Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΥ, για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων και καθηκόντων, καθότι η σύζυγός του είναι παροχέας υπηρεσιών υγείας στο ΓΕΣΥ.

Διαβάστε επίσης: Κοινωνική Συμμαχία: Απαιτούν άμεση ανάκληση του διορισμού Αγαθαγγέλου

Το ΚΕΒΕ επαναλαμβάνει ότι στηρίζει το ΓΕΣΥ, αλλά καταδικάζει απαράδεκτες συμπεριφορές από το συμβούλιο του ΟΑΥ.

Νωρίτερα ο ΟΑΥ, απαντώντας σε ισχυρισμούς του Προέδρου της Ενωσης Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου, Μαρίνου Σωτηρίου, για το ασυμβίβαστο του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που εκπροσωπούν συντεχνίες εργαζομένων και τους ασθενείς, αναφέρει ότι οι σχετικές πρόνοιες αφορούν τα Μέλη και δεν επεκτείνονται στους συζύγους τους.

Προσθέτει πως, με βάση τις πρόνοιες του περί ΓεΣΥ Νόμου, το ασυμβίβαστο αφορά μόνο το άτομο, το οποίο είναι πάροχος υπηρεσιών φροντίδας υγείας, ή έχει συμφέρον σε σχέση με την προσφορά σχετικών υπηρεσιών.

Δείτε την ανάρτηση:

Το #ΚΕΒΕ με επιστολή του προς τον ΠτΔ ανακάλεσε την εισήγησή του για διορισμό ιατρών στο Δ.Σ του ΟΑΥ λόγω διαφορετικών ερμηνειών που επιδέχεται η σχετική πρόνοια του νόμου (1/2) pic.twitter.com/SviWw39WUT

Cyprus Chamber of Commerce and Industry (@CCCI_Cyprus) July 27, 2022

Εγείρει επίσης θέμα πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων και καθηκόντων του Προέδρου του Δ.Σ του ΟΑΥ, καθώς η σύζυγος του είναι πάροχος υπηρεσιών υγείας στο @GESYCyprus (2/2)

Cyprus Chamber of Commerce and Industry (@CCCI_Cyprus) July 27, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα
KEBE, Αγαθαγγέλου, ΟΑΥ,KEBE, agathangelou, oaf