To IK αιματοκύλησε τη Βαρκελώνη - Το χρονικό της τραγωδίας

Ο τρόμος κτύπησε και πάλι στην γηραιά ήπειρο. Το νέο τρομοκρατικό κτύπημα, σημάδεψε την καρδία της Βαρκελώνης.

Όχημά τύπου βαν παρέσυρε πεζούς στην πολυσύχναστη οδό Las Ramblas στο κέντρο της Βαρκελώνης. Το "Ισλαμικό κράτος", ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για το κτύπημα αυτό, με ανακοίνωσή του στο ειδησεογραφικό του πρακτορείο AMAQ.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 13 ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 80, εκ των οποίων αρκετοί είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την πρώτη στιγμή, οι

Αστυνομικές Αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στους κεντρικούς δρόμους της Βαρκελώνης, με μοναδικό στόχο των εντοπισμό των δραστών.

Ασθενοφόρα κατέκλυσαν τη πολυσύχναστη Las Ramblas, σήμείο όπου έγινε το τρομοκρατικό κτύπημα.

Αυτόπτες μάρτυρες αφηγούνται στιγμές χάους λίγα λεπτά μετά την επίθεση.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε μέχρι στιγμής τη σύλληψη δυο υπόπτων που φέρονται να σχετίζονται με το τρομοκρατικό κτύπημα. Έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα του ένος όπως επίσης και φωτογραφία του.

Επιβεβαιώνεται επίσης ο θάνατος ενός εκ των δραστών μετά από πυροβολισμούς στη διάρκεια καταδίωξής του από τις Αστυνομικές αρχές. Εντοπίστηκε, άλλωστε, δεύτερο φορτηγάκι το οποίο συνδέεται με το τρομοκρατικό κτύπημα.

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, έσπευσε από την πρώτη στιγμή στη Βαρκελώνη, για να επιβλέψει τον συνοντισμό των επιχειρήσεων.

Οι πολιτικοί αρχηγοί ανά το παγκόσμιο έσπευσαν να καταδικάσουν το περιστατικό και να δηλώσουν απερίφραστα την αλληλεγγύη προς τον ισπανικό λαό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης έκανε την εξής ανάρτηση:

Condemning in the strongest terms the heinous terrorism act in #Barcelona. My sincere condolences to the government &people of #Spain.

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) August 17, 2017

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν Κύπριοι ανάμεσα στους τραυματίες, όπως ενημερώνουν οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες συνεχίζουν τη διερεύνηση και την επικοινωνία τόσο με Κύπριους τουρίστες στην περιοχή, όσο και με τις ισπανικές αρχές.

Ανάμεσα στους τραυματίες ωστόσο βρίσκεται μια ελληνίδα ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει το κατά πόσο έχουν τραυματιστεί ή όχι τα παιδιά της.

Στη Βαρκελώνη βρέθηκε ο διευθυντής του Super FM Ζήνωνας Ζηντίλης όπως επίσης και ο δημοσιογράφος Τάσος Τρύφωνος, οι οποίοι μίλησαν στο Sigmalive, για το πως βίωσαν το περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα